Antalya Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında yapılan toplantıya Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Vali Yardımcıları Mustafa Özkaynak, Hamdi Bolat, İl Jandarma Komutanı  Kıdemli Kurmay Albay Yusuf Kelleli, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, Karayolları Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Fevzi Timur, Büyükşehir Belediyesi ilçeler Koordinatörü İsa Akdemir, Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, KUTSO Yönetim Kurulu ve diğer daire amirleri katılmıştı.

Toplantıda Kumluca Gıda İhtisas OSB ile ilgili alınan kararları ve OSB’de ki son durumu değerlendiren Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Hüdavendigar Günay;

“Kumluca OSB çalışmaları bizim göreve gelmemizden çok önce başlamış fakat bu uzun süreç içerisinde ciddi bir netice alınamamıştır. KUTSO Değişim Grubu olarak göreve geldiğimiz ilk günden beri OSB en öncelikli konumuz oldu. Çalışmaların önündeki engelleri doğru tespit ederek OSB hayata geçirmek için yoğun mesai harcadık.

Bu amaçla SPK Lisanslı Bağımsız Gayrimenkul Değerleme Şirketine 12 parsel için yaptırılan bedel tespiti sonrasında parsel malikleriyle birlikte yapılan toplantıda parsel maliklerinin uzlaşmaya yanaşmamaları, alanların ederinin çok üstünde fiyat istemesi, parsel hissedarlarının sayılarının çok fazla olması, uzlaşmaya davet edildiklerinde gelmemeleri, görüşmek istememeleri, mirastan dolayı hak sahibi olan varislerin kendi aralarında da anlaşama sağlayamamaları nedeni ile OSB Müteşebbis Heyetinde uzlaşmak mümkün olmamıştır.

Ayrıca OSB arazisi için hazırlanan jeolojik etüt raporuna göre OSB arazisinin afet riski bakımından 2 bölgeye ayrıldığı, parsellerin %15 - %50 arasında eğime sahip olduğu, arazide kayma riskinin ve kaya düşmesi riskinin olduğu bildirilmiştir. Bu şartlar altında altyapı ve inşaat projeleri maliyetlendirildiğinde normal zeminde yapılan inşaata göre maliyetin üç kat artacak ve bugün ki ekonomik koşullarda yatırımcı bulma konusunda büyük zorluklar yaşayacağız.

Yaptığımız araştırmalar sonucunda daha uygun bir alan olarak Kumluca Gıda İhtisas OSB’nin iştigal konusuna uyum sağlaması, Mavikent ve Beykonak Toptancı Hallerinin sınırında olması, kullanılacak ham maddeye (yaş sebze meyve) erişiminin kolay olması, şehir içi ve şehirlerarası ulaşım yollarının mevcut olması, altyapı ve inşaat maliyetinin düşük olması, yakında bulunan mevcut yatırımlar (hallerde bulunan ihracatçılar) nedeni ile yatırımcı bulma kolaylığı, genişleme imkanı ve en önemli konu mülkiyet sorunu olmaması nedeni ile Mavikent ve Beykonak Toptancı Halleri bölgesinde bulunan arazinin Gıda İhtisas OSB için daha uygun bir alan olduğu inancındayız.

Sayın Valimiz Münir Karaloğlu’nun Kumluca OSB’ye gösterdiği ilgi ve bize yön gösteren açıklamaları bizleri cesaretlendirdi. Kendilerinin OSB’ler hakkındaki tecrübesinin bize çalışmalarımız boyunca ışık tutacağı inancındayım.

Ayrıca göreve geldiği ilk günden beri büyük bir azimle çalışan ve bölge için attığımız her adımda yanımızda olan Ak Parti Antalya Milletvekilimiz Sayın Atay Uslu’ya ve kapısını her çaldığımızda bizlerden desteğini esirgemeyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel’e teşekkür ederim.

Sayın valimizin de talimatıyla Kumluca Gıda İhtisas OSB çalışmaların Beykonak-Mavikent toptancı hallerinin bulunduğu alanda sürdürülmesi ile ilgili gerekli başvuruları bu ay içerisinde ilgili makamlara yapıyoruz.

Organize Sanayi Bölgesinin Kumluca ve çevresindeki ekonomiye önemli katkı sağlayacağı inancındayım. Kumluca OSB’yi hayata geçirdikten sonra Antalya’nın batısında ikinci bir OSB için çalışma yapmayı planlıyoruz” dedi.