Manavgat Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Manavgat MATSO Turizm Fakültesi’nin 4. katında açıldı.

Manavgat Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Karkacıer ve Akdeniz Üniversitesi Yörük Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÖRKAM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fatih Uslu, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş’ı ziyaret etti.

Ziyarette Boztaş, Manavgat’a Akdeniz Üniversitesi Manavgat MATSO Turizm Fakültesi’nin ardından Manavgat Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi’nin de eylül ayında öğrenci alacağını söyledi. Boztaş, “Üniversiteleşme yolunda ilerliyoruz. 2. Fakültemiz kurulması ve dekan hocamın göreve başlaması sonrasında öğretim görevlileri ataması yapıldı. Fakültemizde gelecek yıl 2 bölüme öğrenci alımı yapılacak. Bir yıl içerinde fakültemizde yeni bölümlerin açılmasını için hocalarımız ile birlikte hareket ediyoruz. Manavgat olarak 3. fakültenin açılması için çaba gösteriyoruz. 3. Fakültenin kurulması ile ilçemizde üniversite kuruluşu tamamlanmış olacak” dedi.

Manavgat’ın üniversite kurulması yolunda ilerlediğine vurgu yapan Boztaş, ilçeye Üniversite kurulması ile 10 yılda 25 bin öğrenci getirmeyi hedeflediklerini hatırlattı. Boztaş, üniversitenin sosyal ve kültürel katkı sağmasının yanı sıra ilçe ekonomisi ve ticaretine de katkı sağlayacağını kaydetti.

Manavgat Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Karkacıer ise 2 ay önce göreve geldiklerini 1-1,5 ay içerisinde fakülteye tamamıyla yerleşeceklerini söyledi.

2018-2019 eğitim öğretim döneminde fakültenin 2 bölümle açılacağını kaydeden Karcacıer, “Ekonomi bölümü ve işletme enformatiği bölümlerine öğrenci alıyoruz. Öğretim görevlileri atamamız yapıldı, arkadaşlarımız göreve başladı. Gelecek yıl yeni bölümler açmak için senatomuza tekliflerimiz var çalışma yapıyoruz. Bir komisyon oluşturduk. Beşeri bilimler bölümünde yeni bölümlerin açılması için çalışma yapmaya başladık. İlk adapte 3 bölümde daha açılmasını hedefliyoruz. 2 olan bölümümüz 1 yılsonunda 5 olacak. Başkanımız Sayın Ahmet Boztaş ile daima istişare ediyoruz. Destekleri için kendisine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.