Antalya’nın Manavgat ilçesi’nde ikincisi düzenlenen Kitap Günleri yoğun katılım ile devam ediyor.

Manavgat 2. Kitap Günleri’nin açılış törenine Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Gazeteci Yazar ve siyasetçi Altan Öymen, CHP İlçe Başkanı Aliye Coşar, kitapseverler ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilmişti. Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Kitap Günlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, “Manavgat’ımız kültür ve sanat alanında ciddi mesafeler kaydetti. Manavgat, yakın zamana kadar sportif hayatı olmayan, kültürel hayatı olmayan, sosyal aktivitelerden belli ölçüde yoksun bir ilçeyken bugün Türkiye ölçeğinde kendinden söz ettiren, yaşamaktan son derece mutlu olunan bir kente dönüştü. Halkımıza kitap okuma kültürünü aşılamak amacıyla da Kitap Günlerinin ikincisini düzenliyoruz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak da “Kültüre ve sanata yönelik etkinlikler belediyelerin bir vizyonudur. Bu vizyon tüm sosyal demokrat belediyelerimizin hepsinde olan bir vizyondur. Başkan Sözen bu yıl kitap günlerinin 2.’sini, burada zor günlerde ve ona katkı sağlayan edebiyatçılarla birlikte bir kültür şöleni yapmak için gerçekleştiriyor.”

Gazeteci Yazar ve siyasetçi Altan Öymen ise, “Manavgat’ta Türkiye’nin birçok yerinde ve şimdiye kadar varılamamış olan bir hedefe varılmış, ikinci yılını yaşayan bir kitap fuarı var. Her fikirden kitaplar bir arada yaşamasını biliyorlar. Keşke her fikirden insanlar da bir arada ve kavga etmeden yaşamasını bilseler” şeklinde konuştu.

Yazarlar 4 gün boyunca okurlarıyla buluştu

Bu yıl ikincisi düzenlenen Manavgat Kitap Günleri ulusal ve yerel yazarların yanı sıra okurlardan da tam not aldı. Yazarlar ve okurlar Başkan Sözen’e bu organizasyondan dolayı teşekkür etti. Fuarın ilk 4 gününde Osman Ünal, Altan Öymen, Nihan Ertem, Rafet Demirel, Sin Eren, ANSAN (Antalyalı Yazarlar), Gülşen Yıldırım Küsün, Osman Nuri Koçak, Nuran Kaçar Araz, Aşık Emrah Cevher, Cezmi Ersöz, Erdal Kara, Giray Ercenk, Nuri Erkal, Cahit Çakçıl, Turgay Değirmenci, Nadire Sönmez, Murat Sezgin Yalçın, Kahraman Tazeoğlu, Reşide Okudur , Nihat Gökmen, Haldun Açıksözlü, Ali İbrahim Öz, Hüseyin Yurttaş, İbrahim Paşaoğlu, Osman Ünal ve Arslan Bayır Manavgatlı kitapseverlerle buluştu. Manavgatlı kitapseverler, ünlü yazarlarla buluşmanın sevincini yaşarken, günümüzün popüler yazarlarından Altan Öymen, Cezmi Ersöz ve Kahraman Tazeoğlu’na büyük ilgi gösterip bol bol kitap imzalatıp fotoğraf çektirme fırsatını da buldu.