MHP Antalya 11.Olağan İl Kongresine MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, MHP Antalya İl Başkanı Arif Sarıdaş, MHP Antalya İl Yönetim Kurulu Üyeleri, MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, MHP MYK Üyesi Hüseyin Yıldız, MHP MYK Üyesi Kemal Çelik, MHP 21.Dönem Milletvekili Hasan Çalış, MHP 21.Dönem Milletvekili Nesrin Ünal, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe, MHP Isparta İl Başkanı İsa Yalçın, MHP Antalya İlçe Başkanları, MHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, MHP İlçe Belediye Meclis Üyeleri, Antalya Ülkü Ocakları Başkanı, Önceki Dönem MHP İl Başkanları, Önceki Dönem MHP İlçe Başkanları, Önceki Dönem Ülkü Ocakları Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları Yöneticileri ve partililer katıldı.
 
Milliyetçi Hareket Partisi Antalya İl Başkanı Arif Sarıdaş, “Ege Üniversitesi öğrencisi Ülkü Ocakları Başkanı Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu anarak konuşmasına başladı. MHP Antalya İl Başkanı Sarıdaş, Salonda bulunan delegelerden şehit edilen Çakıroğlu için Fatiha okunulmasını istedi. Sarıdaş, “Milliyetçi Hareketin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bugün Antalya bir başka güzel ve anlamlıdır. Bugün Antalya’da 3 Hilal ayağa kalkmaktadır. Türk milletinin aziz evlatları bu kongre sıradan bir parti kongresi değildir. Siyasi tarihimizin herhangi döneminde hareketimizin yükselmesine omuz vermiş dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en zorlu günlerinden birini yaşıyor. Milli kimliğimiz tehdit ve baskı altındadır. Ne yazık ki Ak Parti’nin açılım paketi ile PKK’lı hainler Cuma günü Ege Üniversitesi’nde Ülkü Ocakları Başkanımız Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu katletmiştir. Bu olayı şiddetle kınıyorum. Asla unutulmamalıdır ki ülkemizde kader birliği bağları ile birbirimize bağlı bulunuyoruz. Türkiye’nin ve Türk milletinin sahipsiz olduğunu bilenler varsa bunun böyle olmadığını yaşayarak göreceklerdir. MHP’ye emeği geçen herkese şahsım ve yönetimim adına teşekkür ederim. Kutsal davamızda MHP Antalya İl Başkanı Adayı olarak yola çıkan arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Kim kazanırsa kazansın kaybedenin olmayacağını kazananın MHP olacağından eminim. Vakit MHP kadrolarının iş başına gelme zamanıdır. 7 Haziran seçimlerinde MHP kazanacaktır. Gün birlik günüdür. Gün MHP’yi iktidar yapma günüdür. MHP Antalya İl Başkanı seçilen Ali Adnan Kaya’yı tebrik ederim ve başarılar dilerim” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, 11. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve iktidarı eleştirdi. Ülkenin siyasi, sosyal, ekonomik anlamda problemlerle karşı karşıya olduğunu savunan Ayhan, şöyle konuştu: "Devlet ve Millet Hükümetin umurunda değil. Hükümet, iktidardan gittiğim takdirde ben hesap vermeyecek bir düzen kurmalıyımın peşinde. Kimse ne hükümeti ne milleti düşünür oldu. Türkiye'nin dış politikada çok büyük itibar kayıpları var.”

"Biz, siyasal, sosyal, ekonomik anlamda bir uzlaşma istiyoruz" diyen Ayhan, şunları kaydetti:  Uzlaşmanın, iki temel dinamiği var. Biri milliyetçilik. O da bizde var. Bir diğeri demokrasi. O da bizde var. 7 il başkanı adayı çıkıyor. İşte budur demokrasi. İlçe kongresinde iki adaya tahammül edemeyen, nasıl demokrasiden bahsedecek” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, partililerden, yeni İl Başkanı seçilen Ali Adnan Kaya ile birlikte 7 Haziran'daki seçimlerde MHP'nin Antalya'da birinci parti olması için çalışmalarını istedi.

MHP Antalya İl Başkanı seçilen Ali Adnan Kaya, “ Bizim yarım kalmış sevdalarımız var. İl Başkanlığı yapmış olduğum dönemde başlatmış olduğumuz projeleri tekrar hayata geçirerek tamamlayacağız. İlçe Başkanlarımız ve tüm Teşkilatlarımızla birlikte, partimizi bulunduğu yerden daha yukarılara taşımak ve önümüzdeki Milletvekilliği seçiminde Antalya İlimizde Milliyetçi Hareket Partisini birinci Parti yapıp en fazla Milletvekilini çıkarmak istiyoruz. Geçmiş İl Başkanlığımız döneminde hep beraber biz olduk, yine hep birlikte biz olacağız.

Allah nasip ederse ve siz delegelerimiz bize bu görevi layık görürseniz, Ülkemiz ve Partimizin içinde bulunduğu durumun farkında olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Milliyetçi Hareket Partisi’ni toplumun tüm katmanlarında temsil edilmesi için gerekli tüm faaliyetleri göstereceğiz. İl Kongremizin hayırlar getirmesini diliyor ve bu kutlu yarışta medeni cesaret gösterip, MHP Antalya İl Başkanı Adayı olan birbirinden değerli dava arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Düzenlenen bu kongrenin kaybedeni asla olmayacaktır. Bu Kongrenin kazananı ise Milliyetçi Hareket Partisi olacaktır. Ne Mutlu Türküm Diyene”

Divan Başkanlığını MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Divan Üyeliğini MHP MYK Üyesi Kemal Çelik, MHP MYK Üyesi Hüseyin Yıldız ve Süleyman Arslan yaptı.