Kepez Belediyesi, Mısır Çarşısı’nı ticari olarak canlandırmak ve esnafın kazancını artırmak amacıyla çalışma başlattı. Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Mısır Çarşısı, 20 Temmuz’da, yenilenmiş yüzüyle hemşehrilerimize merhaba diyecek” dedi.

Kepez Belediyesinin, hizmet binasının yanındaki 8 dönümlük alanda, Selçuklu mimarisinde yaptırdığı ve içerisinde 160 dükkânın bulunduğu Mısır Çarşısı’nda, hizmete girdiği 2009’dan beri ticari canlılığın olmaması sıkıntısı yaşanıyordu. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü döneminden önce yapılan çarşının işletim ve kullanım hakkı da 2007’de belediye meclisinden alınan kararla 10 yıllığına bir şirkete verilmişti.

Tütüncü esnafla yol haritasını belirledi

Tütüncü, yapılacak çalışmaları görüşmek, talepleri dinlemek amacıyla bürokratlarıyla beraber Mısır Çarşısı’nı ziyaret etti. Mısır Çarşısı Derneği yöneticileriyle beraber çarşıyı gezen Tütüncü, esnafın taleplerini dinledi, çarşının fiziki alanında yaşanan sorunlarını yerinde gördü. Tütüncü, daha sonra çarşıda yapılacak çalışmaların yol haritasını belirlemek amacıyla esnaf temsilcileriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda çarşının dış cephesindeki görüntü kirliliğin kaldırılması, iç mekândaki reklam tabelalarının düzene sokulması, binanın bakım ve onarımın yapılması, zabıtanın görevlendirilmesi, belirli günlerde kültürel, sanatsal etkinliklerin düzenlenmesi, indirim günlerinin yapılması, çarşı içerisinde Türk Sanat Musikisi eserlerinin çalınması gibi çalışmaların yapılması kararlaştırıldı.

“Çarşının cazibesini artıran yatırımları yapıldı”

Hakan Tütüncü, çarşının yanında hem Büyükşehir hem de belediyesince bölgenin cazibesini artıran yatırımlar yapıldığını anımsatarak, “Büyükşehir Belediyemiz, çarşının önündeki Gıyaseddin Keyhüsrev Kavşağı çalışmasını tamamladı. Antalya’nın en uzun tünel geçişli, 3 katlı kavşağı ile Kepez Belediyesi hizmet binasının bulunduğu alan bambaşka bir cazibeye, güzelliğe kavuştu. Bu güzel çalışmasından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel’e teşekkür ederiz. Bu güzelleşme ile birlikte belediye binamızın etrafından bir takım düzenlemeler yaptık. Belediyemizin otoparkını genişlettik, bahçenin peyzajını yeniledik. Belediyemizin hemen yanında özel hastane konforunu aratmayacak güzel bir belediye sağlık merkezi inşa ettik. Belediyemizin yıllar evvel yapılmış, üzerinde birçok hatıranın olduğu Kepez Belediyesi Camii’ni de onardık. Bu çalışmalardan sonra Mısır Çarşısı’nı da modern bir çarşıya dönüşmesi gerekiyordu, diye düşündük.”

Belediye, esnaf işbirliği

Mısır Çarşısı’nı canlandırmaya yönelik çalışmaları uzunca bir süre çarşının esnaf temsilcileriyle planladıklarını anımsatan Başkan Tütüncü, “Belediye ile esnaf el ele dedik ve Mısır Çarşısı’nı çok daha güzel bir çarşı haline getirebilmek için gereken adımları atmaya somut olarak karar verdik. Aramızda iş bölümü yaptık. Esnamız ve belediyemiz el ele Mısır Çarşısı’nda çok daha güzel günlere diyoruz” dedi.

Mısır Çarşısı yenilenmiş yüzüyle 20 Temmuz’da açılacak

Mısır Çarşısı’nı, Antalya’nın nostaljik ticaret yapılan çarşılarından birisi haline getirmek istediklerinin altını çizen Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Antalya’da nostaljik bir ortamda alışveriş yapmanın güzelliğini hemşehrilerimiz Mısır Çarşısı’nda yaşayacaklar. Esnafa yönelik çeşitli etkinliklerimiz olacak. Ahilik kültürünü de çok daha farklı bir şekilde çarşıya yerleştireceğiz. Burası aslında bizim geleneksel çarşılarımızı andıran güzel bir çarşı olacak. Ahilik kültürünün yaşandığı, Antalya Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği ile bir takım çalışmaların yapıldığı güzel bir merkez olacak. Mısır Çarşısı, 20 Temmuz 2018’de yenilenmiş yüzüyle hemşehrilerimize merhaba diyecek.”