MUHTEŞEM BAŞLADI MUHTEŞEM BİTTİ

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalyalılar’ın büyük ilgisiyle başlayan ve aynı şekilde sona eren 5’inci Uluslararası Antalya Gitar Festivali’nin kapanış töreninde “Sanata sahip çıkan Muratpaşalılara, sanatın değerini bilen komşularımıza özellikle teşekkür ediyorum” dedi.

Muratpaşa Belediyesi’nin ODTÜ Antalya Mezunları Derneği’yle bu yıl 5’incisini düzenlendiği Uluslararası Antalya Gitar Festivali, aynı zamanda Festivalin Genel Sanat Yönetmenliğini yapan Ahmet Kanneci, İlke Türkdoğan - Serdar Pazarcıoğlu ve Hacettepe Gitar Orkestrası konserleriyle sona erdi.

Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda ücretsiz gerçekleşen kapanış konseri için salon açılış gününde olduğu gibi tıklım tıklım doldu. Konseri CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın’la birlikte Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz da izledi.

KAPANIŞ KONSERLERİ

Kapanış konserlerinin ilkinde sahne alan Kanneci’nin gitarıyla yeni bir ruh verdiği “Yiğidim Aslanım” türküsü müzikseverler tarafından dakikalarca alkışlandı. Kapanış gecesinin ikinci konserinde sazıyla İlke Türkdoğan ve kemanıyla Serdar Pazarcıoğlu sahne aldı. İkilinin birlikte yeniden yorumladığı türküler büyük beğeni topladı.

5’inci Uluslararası Antalya Gitar Festivali’nin son konseri ise Ahmet Kanneci’nin oluşturduğu ve yönettiği Hacettepe Üniversitesi gitar bölümü öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan Hacettepe Gitar Orkestrası tarafından verildi. Orkestra, konserlerine, 6 Mayıs 1972'de 25 yaşındayken idam edilen Deniz Gezmiş’in idamdan az önce dinlemek istediği Rodrigo'nun gitar konçertosuyla başlarken, Atatürk’ün çok sevdiği türkülerden biri olan ‘Bülbülüm Altın Kafeste’ ile final yaptı.

PLAKET TÖRENİ

Gitar Festivali konser programı Başkan Yardımcısı Kaçmaz’ın sanatçılara teşekkür plaket ve çiçekleri takdim etmesiyle sona ererken aynı zamanda festival sponsorları arasında yer alan Akra Barut Otel’de tüm sponsorlar için düzenlenen plaket töreni düzenlendi.

 

BAŞKAN UYSAL’A ODTÜ MADALYASI

Törene katılan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, festivalin sponsor ve destekçilerine plaketlerini takdim ederken ODTÜ Antalya Mezunları Dernek Başkanı Yıldırım Şimşek destek ve katkılarından dolayı ODTÜ Madalyası sundu.

MURATPAŞALI SANATIN DEĞERİNİ BİLİR

Başkan Uysal, gecede yaptığı konuşmada festivalin ortaya çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ederken en özel teşekkürü sona sakladı. Başkan Uysal, “İzleyicilerimize, sanata sahip çıkan Muratpaşalılara, sanatın değerini bilen komşularımıza özellikle teşekkür ediyorum” diye konuştu. Uluslararası Antalya Gitar Festivali’ni birlikte gerçekleştirdikleri ODTÜ’nün dünyada olup bitenlerin, olup biten kötü şeylerin olup bitmemesi için mücadele etmenin markası oluğunu da dile getiren Başkan Uysal, “Gurur duyuyoruz çok teşekkür ediyoruz” dedi.