Hayata Destek Derneği ve gönüllüleri, kollektif yardımseverlik koşusu konseptini Türkiye’ye taşıyan Adım Adım ile birlikte 6 Mart 2016 tarihinde Runatolia’ya katılıyor. Yardımsever koşucularımızın hedefi, mülteci ailelerin dünyaya merhaba diyen bebeklerinin hayatına destek olmak. 

Kampanya kapsamında sağlanan desteğin her 200 TL’si ile yeni doğum yapmış ya da yapacak bir mülteci anneye bebeğinin ilk doğum günü hediyesi ulaştırılacak. Bu ilk hediye, anne ve bebek için temel ihtiyaçları içeren bir bakım çantası olacak. Bağışlar sayesinde bebeğin ilk banyosunu keyifli kılacak sabun, şampuan; banyo sonrasında onu temiz tutacak bebek bezi, ıslak mendil; ilk giysileri zıbın, eldiven, çorap; onu soğuktan koruyacak sıcak bir battaniye; ayrıca biberon, emzik ve önlük bebek doğduğu an aileye teslim edilecek. Bakım çantasında anneler içinse hem bebeklerinin gelişimlerini takip edebilecekleri hem de bu duygusal anıları biriktirebilecekleri bir günlük yer alacak. 

Hayata Destek Derneği, “mültecileri sıcak bir kışa hazırlamak için koş” sloganıyla 37. Vodafone İstanbul Maratonu’nda başlayan yardımseverlik koşusunu, bu defa Adım Adım çatısı altındaki İyilik Peşinde Koş Platformu’nun resmi bir üyesi olarak sürdürecek. 

Hayata Destek ile yardımseverlik koşusuna katılıp mülteci bebeklerin hayatlarına destek çağrısı yapan koşucular,ipk.adimadim.org adresi üzerinden oluşturulan profillerinde, adlarına yapılan bağışları takip edebilecek. Bağışçılar ise güvenilir bir kanalla ihtiyaç sahibi mültecilerin hayatına destek olabilecek.

Editör: Haber Merkezi