Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlamaları kapsamında düzenlediği “Barış için Sanat” etkinliğinde Akdeniz’den barış ezgileri yükseldi.  Barış Korteji ile başlayan etkinlik, barış şarkılarının yer aldığı konser ile devam etti. Konserde Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Yannis Ritsos’a ait Barış şiiri eşliğinde şarkılar söyledi.

BARIŞ KORTEJİ OLUŞTURULDU

Sivil toplum kuruluşları, meslek odası temsilcileri, Bulgaristan, Romanya, Bosna Hersek, Gürcistan’dan gelen dansçıların ve Muratpaşalıların katıldığı Barış Korteji alkışlar eşliğinde Üçkapılar’dan Falez 2 Park’a yürüdü. Falez 2 Parkı’nda Akdeniz manzarası eşliğinde başlayan Barış Konseri’nde ilk olarak Dr. Mohammed Raouf yönetimindeki Antalya Keman Topluluğu sahne aldı. Antalya Keman Topluluğu sergilediği performansla yoğun ilgi topladı.

SOMALI MADENCİLER UNUTULMADI

Keman dinletisinin ardından Sazen Sanat Topluluğu, İlke Türkdoğan, Cengiz Kutlu, Nilüfer Danacı ile Barış Konseri başladı. Konser devam ederken Yannis Ritsos’a ait Barış şiirini okuyarak sahneye çıkan Başkan Uysal, Fabrika Kızı, Adımız Miskindir Bizim, Akrebin Gözleri, Kiziroğlu, Gülmek için Yaratılmış isimli şarkıları seslendirdi. Başkan Uysal’ın Somalı madenciler anısına söylediği Madenciden isimli şarkıda ise alkış tufanı yaşandı.

BARIŞA İHTİYAÇIMIZ VAR

Barışa çok fazla ihtiyaç duyulan günlerin yaşandığını söyleyen Başkan Uysal, “Yaşadığımız coğrafyada barış damarı çok güçlü atar. Dünya barışına katkı koyan insanların yaşadığı bir coğrafyamız var. Bizim coğrafyamızdan barışa katkı koyan en büyük insan “Yurtta sulh dünyada sulh” diyen Mustafa Kemal Atatürk’tür. Yunus Emre, Mevlana, Hacı Bektaş Veli gibi değerlerimiz dünya barışına katkı sunmuştur. Böyle güçlü bir insan sevgisini takip etmek ve yaşatmak bizim en büyük görevimiz” diye konuştu.

DANS GÖSTERİLERİ YAPILDI

Konserin ardından Romanya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Gürcistan ve Türk Halk Folklorunun yer aldığı dans gösterileri sahneye kondu. 7 ayrı dans gösterisiyle dünya barışını anlatan dans gurupları ilgiyle izlendi. Gecenin sonunda tüm katılımcıları sahneye davet eden Başkan Uysal, 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlamalarında emeği geçenlere teşekkür etti.