KONUKSEVER VE SİNAN’DA PARK İMECESİ

Muratpaşa Belediyesi; Sinan ve Konuksever Mahallesi’ndeki iki parkı, mahalle sakinleri ile birlikte revize edip, yeniden yapacak. Belediye personeli ve mahalle sakinleri, parklara; gölgelikli banklar, spor aletleri, çocuk oyun grupları monte edecek

Katılımcı, paylaşımcı, şeffaf yönetim anlayışı ile fark yaratan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde başlattığı uygulama ile mahalle forumlarında şekillenen yeni bir sivil inisiyatif girişimi başlatıldı. Başkan Uysal’ın yeni uygulaması ile Sinan ve Konuksever Mahallesi’ndeki iki parkı, mahalle sakinleri ile birlikte revize edip, yeniden yapacak.

Hangi parklar?

Muratpaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce, Konuksever ve Sinan Mahalleleri’nde başlatılan çalışma sonucu; bu iki mahallede, muhtarından imamına ve bakkalına tüm mahalle sakinleri, belediye personeli ile birlikte park yapacak. Toplantıların ardından; Konuksever Mahallesi’ndeki; 820-790-820/1 Sokak kesişimi ile Sinan Mahallesi’ndeki Pir Sultan Abdal Parkları, vatandaşlarla birlikte yeniden yapılacak.

Neler yapacaklar?

‘Parklarımızı birlikte yapıyoruz’ sloganıyla başlatılan çalışma kapsamında, ilk olarak; mahalle sakinlerinin parkların niteliği ve neler olması gerektiği konusunda fikirleri alındı. Revize planları hazırlanacak olan parkların yeniden inşaasında, mahalle sakinleri ve belediye personeli birlikte çalışarak; gölgelikli banklar, spor aletleri, çocuk oyun grupları monte edecek, aydınlatma, yürüyüş parkurları, mini futbol sahaları yapacak.