Muratpaşa Belediyesi’nin Sinan Mahallesi’ni açık AVM’ye dönüştürecek Kentsel Dönüşüm Projesi hayata geçiyor. Başkan Evcilmen, “Mahalleye ve esnafa yeniden can veriyoruz” dedi. 

Muratpaşa Belediyesi tarafından uygulanacak ve Sinan Mahallesi’ni açık alışveriş merkezine dönüştürecek Kentsel Dönüşüm Projesi hayata geçiyor.  Sinan Mahallesi Çarşı Esnafları Derneği’nde mahalleli ve esnafla bilgilendirme toplantısında bir araya gelen Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Sinan Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ihale edildiğinin ve önümüzdeki haftalar içinde çalışmalara başlanacağının müjdesini verdi.  

120 GÜNDE TAMAMLANACAK

Mahallenin Ali Çetinkaya, Recep Peker, Atatürk ve Hüsnü Karakaş Caddeleri arasında kalan bölümünde uygulanacak projenin 120 günde biteceğini dile getiren Başkan Evcilmen, “120 gün sonra pırıl pırıl bir mahalleye sahip olacağız. Açık AVM olarak adlandırdığımız bu projede herkesin yüzü gülecek. Böyle bir projeyi belediyecilik tarihinde görebilmeniz mümkün değil. Esnafa ve mahallemize yeniden can veriyoruz. Bundan dolayı çok mutluyum” diye konuştu.

LEZZET SOKAĞI YARATILACAK

Proje kapsamında tüm işyerlerinin tek tip hale getirilmesini hedeflediklerini dile getiren Başkan Evcilmen, proje kapsamında Antalya’nın tescilli lezzet ustalarının yer aldığı ‘Lezzet Sokağı’ oluşturulacağını belirtti. Gerçekleştirilecek düzenlemeler ve lezzet sokağının da etkisiyle bölgenin çekim merkezi hale geleceğini vurgulayan Başkan Evcilmen, “Getirisi çok yüksek bir projeyi Antalya’mıza Türkiye’mize kazandırmış olacağız. Projede 3 Milyon TL harcanacak. Bu mahalle, esnafımız bunu hak ediyor” dedi.

ESNAFTAN SABIR İSTEDİ

Projenin yapım aşamasında esnaf ve vatandaşların desteğinin çok önemli olduğunu dile getiren Başkan Evcilmen, “Bu projenin içinde sizler de varsınız. İnsanlar buraya geldiklerinde Paris’in, en önemli caddelerine girmiş gibi hissedecek. Bugüne kadar her koşulda birlikte hareket ettik. Sizden tek istediğim sabır. 4 ayı sabırla geçirin. Sonra bu mahalle ile ilgili tek bir beklentimiz kalıyor; Bol müşteri. İddia ediyorum şimdi 5 iş yapıyorsanız, projenin bitiminde 20 iş yapacaksınız” diye konuştu.

PROJENİN ÖZELLİKLERİ

Projede, su oyunları, yeşil alanlar, yürüyüş ve dinlenme alanları, şık aydınlatmalar, görüntü kirliliğini ortadan kaldıran tek tip tabela ve tenteler ile 24 saat yaşayan canlı bir çarşı yaratılacak. Yaklaşık 22 bin metrekare alanda uygulanacak projede bin 500 metrekare yeşil alan, 60 araçlık otopark, yeşil meydan projesi ve engelli rampaları da yer alıyor.