Muratpaşa Belediyesi, EMİTT ve ITB Berlin’in ardından Kaleiçi’nin tanıtımına 2. Dünya Sağlık Spor, Alternatif Turizm Kongre ve Fuarı’nda (HESTOUREX) devam ediyor.

Muratpaşa Belediyesi, dünyanın en büyük 5’inci turizm fuarı EMİTT ve Almanya’da düzenlenen turizm sektörünün borsası ITB Berlin’in ardından bu yıl 2’ncisi düzenlenen, HESTOUREX’e Antalya’nın kalbi Kaleiçi’ni taşıdı.

ANFAŞ EXPO Center’da 8 Nisan’a kadar devam edecek fuarda Muratpaşa Belediyesi, tarihi Üç Kapılar, Kaleiçi Konağı ve UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde yer alan Yivli Minare’nin figüratif çalışmalarıyla küçük bir Kaleiçi kurdu.

HESTOUREX’teki küçük Kaleiçi, fuarının ilk gününden itibaren ziyaretçilerden yoğun ilgisi görürken Belediye Başkanı Ümit Uysal, fuarın Antalya’da turizmin çeşitlenmesi ve 12 aya yayılması anlamında bir önemli proje olduğunu söyledi. Alternatif turizm olanaklarının geliştirilmeyi hedefleyen yaklaşımın önemine değinen Başkan Uysal, “Antalya turizmi için yapıcı ve doğru olan bu projeye ilk yılından itibaren Muratpaşa Belediyesi olarak en etkin şekilde destek veriyoruz. Kaleiçi, bizim daha çok kültür, turizm ticaret üretmemiz gereken bir değer. Bu noktada Muratpaşa Belediyesi olarak Kaleiçi’ne destinasyon tanıtımı kavramı içinde yaklaşıp her platformda bu çekirdek kenti, yaşayan eski kent merkezini anlatmaya devam ediyoruz. Bu kavramın altını çizmek için Kaleiçi setimizi her fuara koyuyoruz. Destinasyon tanıtımı da çok önemli bir ihtiyaç” dedi.

HESTOUREX’te bir Kaleiçi gönüllüsü gibi çalışan Başkan Uysal, 165 ülkeden 5 binin üzerinde alım heyetinin katılımıyla 20 milyar TL’lik ticaret hacmi hedeflenen fuarda ziyaretçilere Kaleiçi’ni anlattı.