Kadına yönelik şiddete karşı mücadelesinin simgesi Al Yazma, kadın dayanışma merkezleri ve Mor Makas projesiyle Türkiye’de cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelikpolitikalarının parçası haline Muratpaşa Belediyesi, cinsiyete duyarlı bütçeleme için ön hazırlık çalışmalarına başladı.

Muratpaşa Belediyesi, Birleşmiş Milletler’in ‘Kadın Dostu Kentler’ programıhedefleri doğrultusunda, toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarını sürdürüyor. Al Yazma, Kadın Danışma Merkezleri ve 600 kadın kuaförüyle birlikte yürütülen Mor Makas projesiyle Türkiye’de cinsiyet eşitliği mücadelesinin önemli bileşini haline gelen Muratpaşa Belediyesi, cinsiyete duyarlı bütçeleme ön hazırlık çalışmalara başladı.

KA-DER’LE BULUŞTU

Konuyla ilgili olarak Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA-DER) Proje Koordinatörü Ayşe Şentürk ve KA-DER Antalya Temsilcisi Uğur Karaca’yla biraraya geldi.

BELEDİYE BÜTÇESİ BİR KUMBARA

Başkan Uysal, görüşmede hiçbir kamu yöneticisinin kendi parasıyla herhangi bir yatırımı ya da projeyi gerçekleştirmediğinin altını çizdi. Başkan Uysal, “Öncelikli olarak şunun çok iyi farkındayız, kent yöneticileri olarak bizler, kenti oluşturan insanların parasını harcıyoruz. ‘Muratpaşa Belediyesi bütçesi’ dediğiniz şey de Muratpaşa’da yaşayan herkesin vergilerinin toplandığı bir kumbara. O yüzden her kuruşumuza titizleniyoruz” diye konuştu.

MURATPAŞA’DA KADIN NÜFUSU FAZLA

Muratpaşa’nın, 2016 yılı TUİK rakamlarına göre, 486 bin 408 nüfusubulunduğunun altını çizen Başkan Uysal, “Nüfusun 247 bin 249’unu kadınlar oluşturuyor. Yani Muratpaşa’nın kadın nüfusu erkek nüfustan fazla” dedi. Başkan Uysal, sadece bu sayısal gerçeğin bile Muratpaşa’dakadına duyarlı bir yerel yönetim bütçelemesini zorunlu kıldığını kaydetti.