Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediyede oluşturdukları sistemle esnaf alacaklarını 45 gün içinde ödeyebilen bir yapıya ulaştıklarını söyledi. Başkan Uysal, oluşturulan bu sistem sayesinde belediyenin yıllık 10 milyon lira kazanç sağladığını söyledi.

Başkan Uysal, Hüsnü Karakaş Caddesi’nde bir simitçide bölge esnafıyla bir araya geldi. Çay Simit eşliğinde Türkiye’yi ve Antalya’yı konuşan Başkan Uysal, Muratpaşa Belediyesi’nin hem temel hem de sosyal belediyecilik uygulamalarında çalışmalarının aralıksız sürdürdüğünü kaydetti.

Hayata geçirdikleri tüm çalışmaların odağında insanını yer aldığını altını kalın çizgilerle çizen Başkan Uysal, “Buna karşın çok düşük borcu olan bir belediyeyiz” dedi. Bunun da Muratpaşa’da oluşturdukları çok nitelikli alışveriş sistemiyle başarıldığını kaydeden Başkan Uysal, kamu kuruluşlarının özellikle mal alımlarında genellikle çok yüksek tekliflerle karşılaştığını söyledi.

Bunun bir takım ahlaki sorunlarla birlikte kamu kurumlarının borcunu ne zaman ödeyeceğinin belli olmamasından kaynaklandığını aktaran Başkan Uysal, şöyle konuştu:

“Bu 3 liralık malı 5 liraya alan kamu kurumlarını ortaya çıkarıyor ama biz de esnafın alacakları 45’inci gün ödenmek zorundadır. Her alışveriş, istisnasız alınıp alınmama konusunda yerindelik denetimine tabidir. Sonrasında piyasa ve fatura denetimine tabidir. İkili bir denetleme mekanizması. Belediyelerin 54 bin lira ve altındaki fiyatlarda alımları doğrudan alım deden bir sistem içinde istediği yerden alabilir. Ancak Muratpaşa Belediyesi’nde bu rakam 10 bin lira olarak uygulanır. Yasal limitin 5’te biri. Rakam bunun üzerine çıkıyorsa ihale edilmek durumundadır. Bütün bunların bize yarattığı kaynak yıllık 10 milyon lira civarındadır.”