Antalya’yı kültür, sanat ve festivaller kenti yapmak konusunda bitmek tükenmek bilmeyen bir enerjiyle çalışan Muratpaşa Belediyesi, festivaller haftasını geride bıraktı. Muratpaşa, sadece 5 günde sinemadan tiyatrodan ve müziğe 3 festivale ev sahipliği yaptı.

TİYATRO FESTİVALİ

Muratpaşa Belediyesi’nin festivaller haftası 7 Haziran Çarşamba gecesi ‘Tiyatro Festivali’yle başladı. 2 gün devam eden festivalde MEST – Tiyatro’nun amatör oyunculardan oluşan oyuncuları Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda 2 oyun sergiledi.

Festivalin ilk gecesinde MEST oyuncuları, FedericoGarciaLorca’nın unutulmaz eserlerinden “BernardaAlba'nın Evi” isimli oyunun sergiledi. Erhan Kargın’ın yönetmenliğini yaptığı oyunda11 kadın MEST oyuncusu sahne aldı. Festivalin 2’nci gecesinde ise MEST oyuncuları Haldun Taner’in unutulmaz eseri ‘Keşanlı Alı Destanı’ ile sahnedeydi. Kalabalık bir oyuncu kadrosunun yer aldığı oyun Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nun dolduran tiyatro severlerden tam not aldı.

ÇOK KISA FİLMLER FESTİVALİ

Muratpaşa’da tiyatro festivalinin sona erdiği gün Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’de 30 ülkede 90 şehirde eşzamanlı gerçekleştirilen Çok Kısa Filmler Festivali başladı. Açılışında Belediye Başkanı Ümit Uysal ve oyuncu Bennu Yıldırımlar’ın yer aldığı festivalde film gösterimlerini yanı sıra Cumartesi make-up sanatçısı Elif Arzu Özgümüş ‘Görsel sanatlarda plastik makyaj’, Pazar günü ise belgesel yönetmeni Naci Bütev ‘DSLR Kameralarla Kısa Film’ atölyelerini gerçekleştirdi.

ÇOCUK PİYANO ŞENLİĞİ

Muratpaşa’da festivaller haftasının son halkasında ise çocuk piyanistler sahnedeydi. Nizamettin Demiray yönetiminde Muratpaşa Belediyesi Çocuk Piyano Şenliği’nde 8 – 13 yaş arası 23 çocuk piyanoda yeteneklerini sergiledi. Şenliğin ilk bölümünde çocuklar solo performanslarını gösterirken ikinci bölümde ikili olarak sahne aldılar. Finalde ise şenlik korosunun piyano eşliğinde İzmir Marşı’nı söylerken onlara Kültür Salonu’nu dolduranlar da eşlik etti. Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, şenliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür plaketlerini takdim ederken, “Geleceğin Fazıl Say’ları buradan çıkacağının şimdiden görüyorum” dedi.