Muratpaşa Belediyesi Fuaye alanı iki güzel sergiye aynı anda ev sahipliği yapıyor. Başkan Evcilmen, Çanakkale Resimleri Sergisi ile Alman Ressam Helge Weinrebe’nin sergisini açtı. 

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Muratpaşa Belediyesi Fuaye Alanı’nda iki önemli serginin açılışını gerçekleştirdi. Başkan Evcilmen Alman Ressam Helge Weinrebe’nin ‘Günlük Hayatımdan Resimler’ adlı sergisini ve ‘Muratpaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Arşivi’nden Çanakkale Resimleri’ isimli serginin açılış kurdelesini kesti. ÇANAKKALE ANILDI

Çanakkale Savaşı ve Kurtuluş Savaşı Destanı’nın akıllardan çıkarılmaması gerektiğinin altını çizen Başkan Evcilmen, “Bu mücadelenin öyküsü belleklerde kalmalı. Hatırlamalıyız, hatırlatmalıyız. Eğer bu çizgiden sapmalar olursa onları uyarabilmeliyiz. Atatürk’ü tekeline alan insanları sorgulaya bilmeliyiz. Atatürk bu dünyanın en önemli liderlerinden biridir. O bizim düsturumuz,  ilkemiz, duruşumuzdur. Çanakkale şehitlerimizi şükranla anıyorum” dedi.

KÜLTÜR KENTİ ANTALYA

Alman Ressam Helge Weinrebe’nin ‘Günlük Hayatımdan Resimler’ isimli sergisini de açan Başkan Evcilmen, “Türk dostu Helge Weinrebe’yi tebrik ediyorum. Antalya turizm kenti aynı anda bir kültür sanat kenti olma yolunda da güçlü adımlar atmakta. Bu sürece değerli arkadaşım Helge Weinrebe de katkı koydu. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi. Ressam Weinrebe’nin sergisi 23 Mart, Çanakkale Resimleri sergisi ise 24 Mart’a kadar açık olacak.