Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde kadınlar, Süleyman Erol Yüzme Havuzu’nda ücretsiz sunulan su jimnastiğine yoğun ilgi gösteriyor.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın, her çocuğun istediği spor dalında temel eğitim alması, yetişkin nüfusun sporu hayatın bir parçası haline getirmesi üzerine kurguladığı sporda toplumcu yaklaşım modelinin en büyük organizasyonu spor okullarında ilkbahar dönemi başladı. Bu dönemde kurslar, çocuk ve genç gruplar için 19, yetişkin nüfus içinse 10 ayrı branşta açıldı.

"Güne sporla başlıyorlar"

Yetişkinler için Süleyman Erol Yüzme Havuzu’nda salıdan Cumaya sabah ve öğleden sonra olmak üzere gerçekleştirilen su jimnastiğine farklı yaş guruplarından Muratpaşa’nın bir parçası olan yerleşik yabancılara çok sayıda kadın da katılıyor.

Önce yavaş tempo ısınma hareketleriyle başlayan su jimnastiğinde dakikalar ilerledikçe tempo da yükseliyor. Eğitmenin havuz dışında gösterdiği hareketleri, suyun direnci karşısında ustalıkla yerine getiren kadınlar, 1 saatlik dersin ardından güne sporla başlamanın mutluluğunu yaşıyor.

"Su jimnastiğinin faydaları"

Uzmanlar, göğüs hizasına gelen su içinde yapılan jimnastiğinin etkisinin dışarda yapılandan çok daha yüksek olduğunu söyledi. Suyun kaldırma kuvvetinin vücuda uyguladığı dirence rağmen hareketler belli bir sayıda veya sürede tekrar edildiğinde bölgesel kaslar tam olarak uyarılıyor ve etkili bir şekilde çalışarak güçleniyor. Bununla birlikte suda çalışmanın yarattığı eğlenceli ortamın olumlu ve rahatlatıcı yansımaları da bulunuyor.