Muratpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ile Türkiye Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM)’in birlikte organize ettiği  “Uyuşturucu İle Mücadele Semineri” geniş bir katılımla yapıldı. Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda yapılan seminerde, madde bağımlığının günümüzün en temel sorunlarından biri olduğuna dikkat çeken Başkan Uysal, “Hepimiz ebeveyniz. Bu mücadelede üstümüze düşeni yapmalıyız” şeklinde konuştu. Seminere, Muratpaşa İlçe Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürü Sinan Demir ve Muratpaşa Belediye Meclis Üyeleri de katıldı.

Madde bağımlılığı ile mücadelede etkin bir yerel yönetim olmayı amaç edindiklerini belirten Başkan Uysal, “Bu seminer mücadele için belirlediğimiz çalışma takvimimizin ilk çalışması. Okullarımız içinde ortak çalışma planları yaparak mücadele bilincinin gelişmesine katkı sağlayacağız” dedi. Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy ise, her geçen gün madde bağımlılığı ile ilgili olay sayısının arttığını söyledi. Arısoy, etkinliğe ev sahipliği yapan Muratpaşa Belediyesi’ne de teşekkür ederek bu seminerlerin daha sık yapılması gerektiğinin altını çizdi.

TUBİM görevlisi Armağan Salih Savaş, madde bağımlılığının insan hayatına olumsuz etkileri ile ilgili bir sunum yaptı. Savaş, ailelerin çocukları ile nitelikli zaman geçirmesi gerektiğinin altını çizerek aile içi iletişimin önemine değindi. Savaş, “Madde kullanımı ile mücadele çok önemli. Bu alışkanlık sigara kullanmakla aynı kefeye koyulamaz. O yüzden çocuklarınızla önce konuşun ve arkadaş çevrelerini tanıyın.  Konuşmak mücadelede en önemli evrelerin başında yer alıyor. Çünkü madde bağımlılarının ilk yaptığı şey ailelerinden uzaklaşmak” dedi.