Muratpaşa Belediyesi ve Antalya Anadolu Hemşehri Dernekleri Platformu iş birliği ile düzenlenen Yörel Renkler Festivali’nin 2’inci gününde Muratpaşa’da Marmara Gecesi yaşandı. Muratpaşa Kent Meydanı’na kurulan 80 stantta hemşehri dernekleri, yörelerine özgü kültürel değerlerin tanıtımını yaptı. Barış Sarıca Şov ve Yöre Sahne Sanatları Halk Dansları Topluluğu’nun gösterileriyle başlayan gecede, Reşat Öden ve Gadjo Ensemble sahne aldı. MURATPAŞA KİMLİĞİNİ BULUYOR

Gecenin açılış konuşmasını yapan Başkan Uysal, “Bir bedende buluşup Muratpaşayı oluşturduğumuzun daha fazla farkında olmak için bu etkinliği yapıyoruz. Bu gece Trakyalılarla birlikte olmaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz. Trakya hoş görünün, sevginin saygının çok yüksek olduğu bir bölgemiz. Her bölgenin Muratpaşamıza katacağı güzellikler var. Bütün bunları sevginin, barışın, kardeşliğin, çok kıt olduğu bir dünyada bu değerleri artırmak için yapıyoruz. Çok iyi yol, çok iyi kaldırım, çok iyi çevre, çok iyi temizlik, çok iyi kültür, çok derin sanat, çok güzel spor; işte Muratpaşamızın toplam kimliği sizlerin desteğiyle böyle oluşacak” diye konuştu.

EGE VE AKDENİZ GECESİ

Barış Sarıca Şov ile eğlenceli dakikalar geçiren Muratpaşalılar, Yöre Sahne Sanatları Halk Dansları Topluluğu’nun nefes kesen gösterileriyle görsel bir şölen yaşadı. Reşat Öden ve Gadjo Esemble’nin sahne almasıyla Muratpaşa’da Balkan rüzgarı esmeye başladı. Rumeli şarkılarıyla eğlenen Muratpaşalılar unutulmaz bir gece yaşadı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, eğlence programı sürerken standları gezerek yöresel lezzetleri tattı ve katılımcılarla sohbet etti. Antalya Bitlis Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Vedat Yapa’da hemşeri derneklerine desteğinden dolayı Başkan Uysal’a  teşekkür plaketi taktim etti.