Muratpaşa Belediyesi, görüntü kirliliği ile mücadeleye elektrik trafolarını sanatla güzelleştirerek başladı. Çirkin görüntüleri ile gündeme gelen trafolara, Antalya’nın ilk sokak ressamı Cihan Koçer barış, sevgi ve kardeşlik temalı resimler yapıyor.

 Muratpaşa Belediyesi, sınırları içinde bulunan ve üstünde çeşitli yazı, sprey boya ve karalamalarla görüntü kirliliği yaratan elektrik trafosu binalarına el attı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın talimatı üzerine, trafo binalarının dekoratif ve sanatsal olarak boyama çalışmasına başlandı. Trafoların temiz, güzel ve modern bir görünüm kazanması amacıyla başlatılan boyama çalışmasını, Antalya’nın ilk sokak Ressamı Cihan Koçer yapıyor.

Görüntü kirliliği ile mücadele etmek üzere attığı adımlarla gündeme gelen Başkan Uysal, trafoların sanatla güzelleşmesi projesini çok önemsediklerini dile getirdi. Başkan Uysal, “Muratpaşa sınırları içindeki trafolara sanatsal çalışmalar yaparak Muratpaşa’ya yakışır hale getirmek istiyoruz. İlk uygulamamıza Varlık Mahallesi Turgut Reis Caddesi üzerindeki trafoyla başladık. Bu trafo üzerine yaptığımız çalışmada barış, sevgi, özgürlük ve kardeşlik mesajını vermek istedik. Trafoların kent estetiğine uyumlu hale getirilmesi çalışması hız kesmeden devam edecek” dedi.