Muratpaşa Belediyesi 2014 Yılı Yaz Spor Okulları, görkemli bir açılışla yaza merhaba dedi. Süleyman Evcilmen Spor Salonu’nda düzenlenen açılışa, Muratpaşa Belediyesi Başkanı Ümit Uysal, toplam 10 branşta 2 bin 600 öğrenci ve velilileri katıldı. Muratpaşa Belediyesi Cimnastik Takımı’nın nefes kesen gösterileriyle başlayan açılış töreni, “Yaşasın Muratpaşa” isimli şiirle devam etti. Bayındır-Soğuk Parkı’nda ev hanımlar ve emeklilerden oluşan ‘Nar Taneleri’ isimli sabah sporcularının dans gösterisi alkış topladı.

TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ OLDULAR

Başkan Uysal, geçtiğimiz hafta Ankara’da yapılan Ritmik Cimnastik Türkiye Grup Fedarasyon Kupası’nda 3’üncü olan Jimnastik Takımına ve Küçükler Kategorisi kulüplerarası Ritmik Cimnastik Şampiyonası Türkiye 3’üncüsü olan Nilgün Sarıoğlu’na madalyalarını taktı. Minik sporcuları tebrik eden Başkan Uysal, “Çocuklarımıza bırakacağımız en değerli hediye, sanat ve estetik bakış açısı ve spor bilincidir. Gelecek yıl öğrenci sayımızı 5 katına çıkaracağız. Maddi imkansızlıklar nedeniyle spor yapamayan bir çocuk dahi olsa vebali bizim boynumuzadır” dedi.

TESİSLER AMATÖR SPORLARA AÇILIYOR

Parklarda eğitmenler eşliğinde yapılan sabah sporunun 4 Ağustos itibariyle Bayındır, Meltem, Dutlubahçe, Değirmenönü, Meydankavağı, Etiler Mahallelerinde de başlayacağını söyleyen Başkan Uysal, “Tüm spor tesislerimizi amatör sporların kullanımına açacağız. Mahallelerinde herkesin faydalanacağı spor salonları ve yüzme havuzları bulunan kentli olmayı hisseden ve yaşayan bir Muratpaşa hedefiyle çalışmalarımızı başlattık” diye konuştu.