Muratpaşa Belediyesi 20 mahallede uyguladığı geri dönüşüm projesini, yeni ekipman ve genişletilmiş ekip ile 33 mahallede uygulayacak.

 

Muratpaşa Belediyesi’nin çevre dostu projelerinden biri olan Geri Dönüşüm Projesi’nde yeni bir dönem başlıyor. Muratpaşa Kent Meydanı’nda yeni atık toplama araçlarının tanıtımını gerçekleştiren Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, projenin yeni ekipmanlar ve genişletilmiş ekip desteğiyle 33 mahallede uygulanacağını kaydetti. Başkan Evcilmen, “Hedefimiz ayda 500 ton olan atık toplama potansiyelimizi 2 bin 500 tona çıkarmak” dedi.

YAKIŞAN BUDUR

Muratpaşa Belediyesi’nin Türkiye’de geri dönüşüm projesi başlatan ilk belediyelerinden biri olduğunu belirten Başkan Evcilmen, projeyi 2006 yılından bu yana uyguladıklarını dile getirdi.  6 mahalle ile başlayan 20 mahalleye çıkan oldukça başarılı bir süreci geride bıraktıklarını kaydeden Başkan Evcilmen, “Projenin 33 mahallede uygulanacak olması çevre adına son derece önemi bir atılım. Muratpaşa’ya yakışan da budur” diye konuştu.