Milliyetçi Hareket Partisi Antalya İl Başkanı Osman Çetin, Göktürklerin Ergenekon’dan çıkışı ve arınmayı, yenilenmeyi, olumsuzluklardan kurtulmayı da simgeleyen baharın müjdecisi Nevruz’un, son yıllarda başka maksatlara alet edilmeye çalışıldığını belirterek, “Türk’ün Nevruz ateşi hiç sönmeyecek” dedi.

 

                  Binlerce yıldır Anadolu’da ve Türk yurtlarında kutlanmakta olan Nevruz’un yozlaştırılarak bölücü ayrılıkçı terörist şiddetin en fazla sergilendiği günler haline getirilmek istendiğini ifade eden Milliyet Hareket Partisi Antalya İl Başkanı Osman Çetin, bugünün bütün Türk kültür coğrafyasın da  birlik, dirlik ve barışı sembolize eden kutlu bir gün olarak kutlanması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

 

                   “Nevruz Bayramı Orta Asya, Ortadoğu ve Anadolu topraklarında yaşayan tüm toplumların geleneksel bahar bayramıdır. Ne var ki eli kanlı terör örgütü son yıllarda Nevruz Bayramı’nı Göktürklerin Ergenekon’dan çıkışı ve baharın müjdecisi olduğunu bir kenara atıp, toplum içinde infial yaratacak olaylar yaratmıştır. Türk milleti sağduyusu ve almış olduğu terbiye ile bunlara izin vermemiştir. Ergenekon’dan çıkış günü  olan ve bütün Türk dünyasında Sultan Nevruz adıyla yüzyıllar boyunca bir bayram olarak yaşatılan bugünde en büyük dileğimiz milletimizim birlik, dirlik ve dünya barışının sonsuza kadar sürmesidir”

 

                  Milliyetçi Hareket Partisi Antalya İl Başkanı Osman Çetin, bu vesile ile bütün Türk dünyasının ve milletimizin Nevruz Bayramını kutladığını da sözlerine ekledi.