Belediyeciliğin Oscar’ları olarak anılan yarışmaya, 22 belediye, 51 farklı projesiyle 5 farklı kategoride katıldı. Törene Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ile farklı ilçelerin belediye başkanları katıldı. Ödül töreninin tamamlamasının ardından, merkezin fuayesinde dereceye giren projelerin gösterildiği serginin açılışı yapıldı.
  
Açılış konuşmasını Ev sahibi olarak yapan Kepez Belediyesi ve Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Hakan Tütüncü, 2014 yılından bu yana başkanlığını yaptığı birlik ile belediyelerimize yeni ufuklar açmanın peşinde koştuklarını söyledi. Başarılı belediyecilik uygulamalarını heyecanlı hale getirmek için bu yarışmayı düzenlediklerini vurgulayan Tütüncü, birlik aracılığıyla şehirlerin gelişimi üzerine, birlikte düşünülmesini istediklerini, geçen yıl mütevazi bir tören yapıldığını, birliğin en büyük destekçilerinden Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel’in isteği üzerine tüm belediyeleri saracak yarışmayı daha heyecanlı hale getirmeye çalıştıklarını söyledi. Geçen yıl yarışmaya 25 projenin katıldığını belirten Tütüncü, belediye başkanlarının bu yıl heyecanın daha da artmasına özen göstererek 52 projenin katılım gösterdiğini, gelecek yıl daha fazla katılımın olacağı bir yarışma beklediklerini belirten Tütüncü, belediyelerin ortak aklına hizmet edecek bir etkinliğe dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi. Son iki yıldır yarışma geleneğinin oluşması için hassas bir çaba gösteren jüriye teşekkürlerini sunan Tütüncü, “Bu yarışmayı kurumsallaştırmaya çalıştık. Bu hedefe destek olan jürimize ve AKBB’nin en büyük maddi ve manevi destekçisi olan Türel’e özel olarak teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
 
Türel ise, yarışmanın belediyelere ivme kazandıracağına dikkat çekti. Belediyeciliği insan yaşamını kolaylaştıran bir beceri sanatı olarak gördüğünü açıklayan Türel, ödüllerin bir anlamda sınav notu olduğunu söyledi. Bu tür etkinliklerle belediyelerin birbiriyle proje alışverişi yaptığını belirten Türel, belediye başkanlarının temel amacının Antalya’nın daha konforlu bir kent haline getirmek olduğunun altını çizdi. 
 
Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Kepez Belediyesi, Elmalı Belediyesi, Finike Belediyesi ve Manavgat Belediyesi ikişer kategoride ödüllendirilirken, Büyükşehir Belediyesi ‘Büyükşehir Antalyaspor Tesisleri’ projesiyle üstyapı çalışmaları kategorisinin birincisi oldu. Tüm kategorilerde ilk üçe giren belediyeler listesi ise şöyle;
 
İYİ YÖNETİŞİM VE HALKLA İLİŞKİLER ÇALIŞMALARI KATEGORİSİNDE
Birincilik Ödülü-  Kepez Belediyesi “Dokumanın Ortak Akılla Halka Kazandırılması”
İkincilik Ödülü – Elmalı Belediyesi, Hoş geldin Bebek Projesi”
Üçüncülük Ödülü – Güneykent Belediyesi, “Yunus Emre Sevdalı Projeler”
 
ALTYAPI ÇALIŞMALARI KATEGORİSİNDE
Birincilik Ödülü – Büyükkabaca Belediyesi, “Yenilenebilir Enerji Projesi (Güneş Panelli)”
İkincilik Ödülü – Muratpaşa Belediyesi, “Patentli Otomatik Yeraltı Konteyner Projesi”
Üçüncülük Ödülü – Burdur Belediyesi, “İstasyon Caddesi Yayalaştırma Projesi”
 
ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI KATEGORİSİNDE
Birincilik Ödülü – Antalya Büyükşehir Belediyesi, “Büyükşehir Antalyaspor Tesisleri”
İkincilik Ödülü – Akseki Belediyesi, “Akseki Etnografya Müzesi”
Üçüncülük Ödülü – Finike Belediyesi, “Tarihi Meydan Projesi”
 
ÇEVRE, KORUMA, PEYZAJ, PLANLAMA, TASARIM VE UYGULAMA PROJELERİ KATEGORİSİNDE
Birincilik Ödülü – Elmalı Belediyesi, “Elmalı Kentsel Sit Alanı Sokak Sağlıklaştırma Projesi”
İkincilik Ödülü – Kepez Belediyesi, “Kepez Macera Ormanı Projesi”
Üçüncülük Ödülü – Manavgat Belediyesi, “Manavgat Şelale Çevre Düzenlemesi Yapılması”
 
SOSYAL VE KÜLTÜREL BELEDİYECİLİK UYGULAMALARI KATEGORİSİNDE
Birincilik Ödülü – Manavgat Belediyesi, “Taş ve Su” Temalı Taş Heykel Sempozyumu
İkincilik Ödülü – Finike Belediyesi, “Uluslararası Finike Portakal Festivali”
Üçüncülük Ödülü – Çameli Belediyesi, “Yaylacık Dağı Yamaç Paraşütü Pisti”
 
Mansiyon Ödülü – Alanya Belediyesi, “Mutfak Mirası Alanya”