Büyükşehir Belediyesi, Dünya Hayvanları Koruma günü dolayısıyla okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini hayvanat bahçesi ve hayvan barınağında ağırlıyor. Belirlenen günlerde Antalya’da eğitim veren özel ve devlet okullarının öğrencilerine kapılarını açan hayvanat bahçesi ve hayvan barınağı bu özel günde doldu taştı. Hayvan sevgisini erken yaşlarda gelecek nesillere yerleştirmeyi hedefleyen proje kapsamında hayvanlar ile buluşturulan öğrencilere uzmanlar tarafından eğitimlerde veriliyor.

MAMALAR ÖĞRENCİLERDEN

Hayvanat bahçesinde yer alan eğitim salonunda ziyarete gelen öğrencilere “Hayvanat bahçesini tanıyalım, hayvan türlerini korumanın önemi, doğayı koruma, geri dönüşümün önemi, hayvanlara nasıl yaklaşılması” gibi konu başlıkları altında hem hayvanat bahçesi ile ilgili hem de barınakta bulunan hayvanlar ile ilgili bilgiler veriliyor. Hayvanat bahçesi ziyaretini ve eğitimlerini tamamlayan öğrenciler ardından hayvan barınağına götürülüyor. Getirdikleri mamaları kedi ve köpeklereveren öğrenciler barınaktaki hayvanları görmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

ÖRNEK SORUMLULUK PROJESİ

Hayvan barınağını ziyaret eden okullar arasında yer alan Özel Kırmızı Çizgi Koleji öğrencileri okul olarak başlattıkları sosyal sorumluluk projesi kapsamında yavru bir köpeği sahiplendi. Okul bahçesinde oluşturdukları yaşam alanında yavru köpeğe bakacaklarını söyleyen öğrenciler yavru köpeğe “RedLine” ismini verdi. Örnek bir sorumluluk örneği gösteren öğrencilerin projesi taktir topladı.