Ankara’da 24 Kasım Öğretmenler Gününe özel düzenlenen Mangala Turnuvası’nda Antalya’nın Kaş Üzümlü Ortaokulu birinci oldu.

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Mangala Turnuvası, 7 ilçeden 38 öğretmenin katılımıyla Etimesgut Ağa Ceylan İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Swiss Manager tekniği kullanılarak puanlama şeklinde yapılan yarışmada, Antalya Kaş Üzümlü Ortaokulu’ndan Seyfullah Tahta birinci oldu. Ankara Altındağ Osmangazi Ortaokulu’ndan Fikret Büyükadalı ikinci ve Etimesgut Şehit İzzettin Özkan İlkokulu’ndan Mustafa Yeşilyurt üçüncü sırada yer aldı. Dereceye girenler ödüllendirildi.

Turnuva birincisi Seyfullah Tahta, “Unutulmaya yüz tutan oyunları gün ışığına çıkarmak, yeni nesle aktarmak, tanıtmak ve sevdirmek amacıyla bu oyun düzenleniyor. Anadolu’nun farklı bölgelerinde farklı isim ve kurallarla oynanan, atalarımızdan yadigar kalan Mangala zeka oyunumuza sahip çıkılması, bu tarz organizasyonların oluşturulması ve devam ettirilmesi çok önemlidir. Etkinliği gerçekleştirenlere teşekkür ederim” dedi.