Antalya’da 2017- 2018 Eğitim ve Öğretim yılının huzur içerisinde geçirilmesi amacıyla özellikle öğrenci sayısının fazla olduğu okullar Mobese ile takip edilecek

İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla 81 il ve tüm ilçelerde eş zamanlı yapılan ‘Okul Güvenliği’ toplantısı Antalya’da da yapıldı. Valilik’te gerçekleştirilen toplantıya, Vali Münir Karaloğlu’nun yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Emniyet Şube Müdürleri, İl Milli Eğitim şube müdürleri, daire amirleri katıldı.

Daha güvenli çevre

Toplantıda 81 ilde ‘Güvenli Okul’ konulu toplantılar düzenlendiğini hatırlatan Vali Münir Karaloğlu, “11 Eylül’de 1. sınıf öğrencileri, 18 Eylül’de de diğer sınıf öğrencileri okula başlayacak. Amacımız okulları çocuklar için daha güvenli hale getirmek. Dışarıda çocuklarımıza musallat olacak kötü alışkanlıklar edinmelerine vesile olacak insanlardan okulu ve çevresini uzak tutmak. Bunun yanı sıra trafik konusunda da okul ve çevresinde gerekli tedbirleri almak. Özellikle servis araçlarıyla ilgili (ki, malum son zamanlarda İstanbul’daki olaydan dolayı çok tartışılır oldu) ilgili gerekli tedbirleri alarak okul ve çevresini tam güvenli hale getirmek istiyoruz. Bu konuda İçişleri Bakanlığımızla, Milli Eğitim Bakanlığımızın ortak çalışması var” diye konuştu.

Mobese sistemi

Türkiye’de ek güvenliğin sağlanması için bine yakın okul tespit edildiğini, bu kapsamda Antalya’da da belirlenen kamu ve özel okulların çevresinin MOBESE sistemine dahil edileceğini kaydeden Vali Karaloğlu şunları söyledi: “Artık öğrenci sayısı yüksek olan bize göre daha riskli olan okulların özel ve kamunun özel okulların çevresini de bizim MOBESE diye adlandırdığımız kent güvenlik sistemine dahil ederek uzaktan polisimiz ve jandarmamızın takip etmesini sağlayacağız. Amacımız çocuklarımızı okulda ve çevresinde hiçbir şekilde rahatsız edilmemesi, kötü alışkanlıklara bulaştırılmaması ve onların iyi bir insan vatandaş olmalarını sağlayacak ortamlar hazırlamaktır. Masanın etrafındaki bütün kurumlarla tartışacağız Antalya’daki almamız gereken tedbirlerle ilgili kararlar alıp uygulayacağız.”