Konyaaltı Belediyesi’nin ofis penceresine çarpan; çarpanın etkisiyle de ağır şekilde yaralanan atmacaya, Konyaaltı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri yardım eli uzattı.

Çok zaman sokakta yaşayan kedi ya da köpeklere ev sahipliği yapan, onlara sıcak bir yuva olan Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi, yardıma muhtaç farklı türde hayvanlara da kucak açıyor. Kimi zaman bir koyuna doğum yaptırıyor, kimi zaman ise kanser olan bir hayvanı ameliyat ile hayata döndürüyor. Son yaşanılan örnekte ise ağır yara almış bir atmaca tedavi ediliyor ve özgürlüğe bırakılıyor..

Konyaaltı Belediyesi’nin ofis pencerelerinden birine çarparak ağır yara alan atmacaya Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezinde görevli veterinerler yardım eli uzattı. Uzun süre pencere kenarında baygın şekilde yatan atmaca ilk olarak sıkıştığı yerden çıkarıldı. Kafasından ağır yara alan atmacaya ilk müdahaleyi Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezinde görevli veteriner Nilay Vurkaç yaptı.

İlk bulguların travma yönünde olduğunu ifade eden Veteriner  Hekim  Nilay Vurkaç, beraberindeki ekiple birlikte atmacayı Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi altına aldı. Burada kafa bölgesinden röntgeni çekilen atmacanın ölümcül bir yarasının olmadığı gözlendi. Kapsamlı bir tedaviyle atmaca gün sonunda yeniden sağlığına kavuştu. Yeniden doğaya bırakılan atmaca kanatlarını özgürlüğe doğru çırptı.