Ören Gençlik ve Spor Derneği tarafından merhum milli güreşçi Ahmet Kozak anısına, Ören İlkokulu ve Ortaokulu yararına, Ören Stadyumu'nda düzenlenen güreşlere, 14 başpehlivan ve 230 güreşçi katıldı.

Güreşleri Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün,Muğla CHP Milletvekilleri Ömer Süha Aldan,Nurettin Demir,MHP Milletvekili Mehmet Erdoğan,birçok siyasi parti temsilcileri ve yaklaşık 5 bin kişilik vatandaş izledi.

Güreşlerin başlamasından önce bir konuşma yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat şunları söyledi ;

“Böylesine güzel havada ve ortamda 24 yıl aradan sonra Örende yağlı pehlivan güreşlerinin tekrar gerçekleşmesinin mutluluğunu yaşıyorum.Başta Ören Gençlik ve spor derneğimize,Muhtarlığımıza,Sporcularımıza teşekkür ediyorum.İnsanlarımızın bir arada olmasını, kaynaşmasını sağlayan böyle organizasyonların daha sık yapılması gerektiğine inanıyorum.Önümüzdeki dönemlerde bu tür organizasyonlara devam edeceğiz.Bu güreşleri adına düzenlediğimiz , Güreş sporunu yaptığı hizmetler ve Muğla ve Milas ta bir çok sporcu yetişmesinde emeği olan merhum Ahmet Kozak büyüğümüzü hürmet ve saygı ile anıyorum.Bu güreşleri yapılmasında emeği geçen herkese huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyor sporcularımıza başarılar diliyorum “ dedi.

 Sabah saatlerinden itibaren çekişmeli geçen mücadelelerde başpehlivanlık için Antalya Muratpaşa Belediyesi adına güreşen Orhan Okulu ile Ankara Büyükşehir Belediyesi adına güreşen Osman Özgün yarıştı. Mücadeleyi Orhan Okulu kazandı. Üçüncülüğü İsmail Balaban ve İsmail Koç paylaştı.

Organizasyonda güreş ağalığı ise 30 bin lirayla iş adamı Mehmet Yılmaz'ın oldu.

Galibiyetinin ardından gazetecilere açıklama yapan başpehlivan Orhan Okulu, sezonun ilk güreşini kazanmaktan mutlu olduğunu dile getirdi. Okulu, "Kumluca'da yapılacak güreşlerde de başarı elde etmek istiyorum. Güreşlerimiz zorlu geçti, ama kazandığım için sevinçliyim. Seyircilerimize ve diğer güreşçilere teşekkür ediyorum" dedi.

Ören Gençlik ve Spor Derneği Başkanı Fatih Özbey de, Ören'de 24 yıl aradan sonra ilk kez yağlı güreş müsabakalarının düzenlendiğini anlattı. Özbey, "Güreşlerden elde ettiğimiz geliri mahalledeki ilk ve ortaokulun bilgisayar laboratuvarındaki eksikliği gidermek için kullanacağız. Güreşlerimizde çeşitli kategorilerden 14 ünlü Kırkpınar başpehlivanlarıyla birlikte 230 güreşçi katıldı. Tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Güreşlerin sonunda Ören Gençlik Ve Spor derneği başkanı Fatih Özbey ve Mehmet Güçlü Tarafından Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a güreşlere yapmış olduğu katkıdan dolayı birer plaket verildi.