Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 7'ncisini düzenlediği Özel Çocuklar Bilim Sanat ve Spor Festivali'nde (ENFEST) özel bireyler bir araya geldi.
Özel bireyler ENFEST te bir araya geldi

Antalya Büyükşehir tarafından Akdeniz Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl 7'ncisi düzenlenen ENFEST, Antalya Kültür Merkezi fuaye alanında yapıldı. Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Karabacak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Mustafa Gürbüz, özel eğitim okul müdürleri, özel öğrenciler ve aileleri katıldı.

'BİRLİKTE ENGELLERİ AŞABİLİRİZ'

Festivalin açılışında konuşan Mustafa Gürbüz, ENFEST kapsamında ilçelerden gelen engel tanımayan öğrenciler ve aileleriyle bir araya geldiklerini belirtti. Büyükşehir Belediyesi olarak engel tanımayan öğrenciler için projelerin ve çalışmaların devam ettiğini belirten Gürbüz, “Özel bireylerin sosyal hayata aktif katılımlarını sağlamak için 7 hizmet merkezi çalışmalarına devam etmektedir. Bu hizmet merkezlerimizde halen 18 engelli hizmet aracıyla ücretsiz toplu ulaşımı sağlıyoruz. Görme engelli bireylerimiz için Aydın Kanza Parkı'nda kütüphanemiz mevcut. Eğitim okulumuz ve rehabilitasyon merkezimiz Türkiye'nin en büyük hizmet merkezi özelliğinde. Engelli ve engelli yakınları için her türlü imkana sahip sosyal tesislerimiz bulunuyor. Mola evlerinde özel bireylerin bakımları yapılmakta sosyal yaşama katılımları faaliyetlerle desteklenmelidir. Ayrıca özel bireyler için kent donanımlarını sağlayıcı çalışmalarımız devam etmektedir. Özel bireylerin istihdamını sağlayıcı projelerimiz de bulunuyor" diye konuştu.

Ardından Antalya'daki özel eğitim merkezlerinde eğitim gören özel bireyler halk oyunları dans gösterileriyle sahnede doyasıya eğlendi. Etkinlikte Akdeniz Üniversitesi Kafkas Dans Grubu öğrencileri de özel bireyler için sahne aldı.

Editör: Haber Merkezi