Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı Haşim İşcan Aile Eğitim ve Sosyal Hizmetler Merkezi’nde piyano, el sanatları, bale ve dans kursları alan engelli öğrenciler için yılbaşı partisi düzenlendi. Tuğba Karakuş’un türküleriyle renklendirdiği eğlencede, özel çocuklar dans ederek, eğlenceli dakikalar geçirdi. Halay çeken öğrenciler, doyasıya eğlendi. Özel kutlamada, engelli bireylerin coşkusuna aileleri de ortak oldu. 

Çocuklarımız hayata tutundu 

Aileler, Haşim İşcan Aile Eğitim ve Sosyal Hizmetler Merkezi’ndeki kurslar sayesinde çocuklarının hayata tutunduklarını söyledi. Çocuklarının daha sosyalleştiğini ifade eden aileler, kendilerine bu imkanı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e teşekkür ettiklerini belirtti. 
 
Kendine güveni arttı

Öğrenci Velisi Tansu Konca, merkezde verilen kurslar sayesinde oğlu Serdar’da büyük bir gelişimin olduğunu kaydetti. Konca, “Mental rahatsızlığı olan bir oğlum var. Uzun süredir, Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmetinden yararlanıyorum. Oğlumda çok büyük gelişmeler oldu. Sanatsal becerileri ve kendine güveni arttı. Sahne performansı yönünde başarı sağladı. Bugün de yeni yıl kutlaması var. Oğlum çok mutlu, onlar böyle eğlenceleri çok seviyorlar. Bu imkanları bize tanıyan Başkanımız Menderes Türel’e çok teşekkür ederiz” dedi.

Çocuğumun hayatı değişti
Ülviye Çetinkurt, “Oğlum Cüneyt’in hidrosefali hastalığı var. Bu nedenle, pasif bir hayat geçiriyor. Haşim İşcan Aile Eğitim ve Sosyal Hizmetler Merkezi ile tanıştıktan sonra çocuğumun hayatı değişti. Çok mutluyum. Büyükşehir Belediyesi’ne ve ekibine çok minnettar olduğumu bildiriyorum. Böyle aktiviteler çocukların hayata tutunmasını sağlıyor” 

Birebir Eğitimle Bir Adım Daha İleriye Taşıyorlar
Çiğdem Genç, “Burada öğretmenlerimiz çocuklarımızla birebir ilgileniyor. Bu güzel eğitim, onları bir adım daha ileriye taşıyor. Daha çok faal olmaları için bu tarz etkinlikler düzenlenmesi çok güzel.”

Desteklerinden Dolayı Menderes Türel’e Teşekkür Ederim
Ali Kırbaş “Oğlum Orhun 15 yaşında. Biz buraya dans dersi ve müzik dersi için geliyoruz. Bize bu desteği veren Başkan Menderes Türel’e çok teşekkür ediyoruz.”