Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı ve Kemer Belediyesi’nin işbirliğiyle bu yıl 9’uncusu düzenlenen Phaselis Festivali başladı. 2 bin yıllık tarihi geçmişi olan Phaselis Antik Kenti’nde tarihi dokuyla müziği buluşturan festivalin açılış konserini Tanini Trio verdi. 

AÇILIŞ KONSERİ TANİNİ TRİOA’DAN
Piyanoda Burçin Buke, kanunda Tahir Aydoğdu, neyde Bilgin Canaz’ın yer aldığı Tanini Trio, müzikseverlere unutulmaz bir akşam yaşattı. Phaselis Antik Kenti’ndeki müzik ziyafetine Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, CHP Kemer İlçe Başkanı Hüsnü Ünal, belediye meclis üyeleri Semih Top ve Recep Yılmaz, yerli ve yabancı turistler ile Kemerliler katıldı. Konseri dinlemeye gelen davetliler zaman zaman grubun söylediği parçalara alkışlarla eşlik etti. 

GÜL: TURİZME KATKI SAĞLIYORUZ
Konser sonunda sanatçılara çiçek sunarak teşekkür eden KETAV ve Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, “Gelecek sene yapılacak olan Altın Nar Kültür ve Sanat Festivali’ni bir hafta veya on güne yaymayı hedefliyoruz. Phaselis Festivalini de Altın Nar Festivali ile birlikte gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu tarz etkinlikler ve festivaller turizme büyük katkı sağlıyor. Biz, turizme katkı sunmaya devam edeceğiz. Geçen sene Antalya’ya 10 milyon civarında turist geldi. Bunun yaklaşık 4 milyonu Kemer’e geldi. Bu yıl ilçemize gelecek turist sayısının ise 5 milyona ulaşmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu

TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR
Festivalin ikinci günü olan 11 Eylül Salı günü saat 21.00’de 70 kişiden oluşan Muratpaşa Belediyesi Gençlik Orkestrası konser verecek. 14 Eylül Cuma günü saat 21.00’de ise Tango Neva topluluğu sahne alacak. Hem klasik Tango hem Tango Nuevo’yu yorumlayan Tango Neva sanatseverlere müzik ve dans ziyafeti sunacak. Festivalin son gününde yani 15 Eylül Cumartesi günü saat 21.00’de Sibel Köse ve Akra Jazz Band adlı grup konser verecek. Grup dünyaca ünlü caz şarkıcılarının parçalarını ve Brezilya, Fransa gibi farklı coğrafyaların müziklerinden örnekleri kendi yorumlarıyla seslendirecekler.