Plakası alınamayan bir araç içerisinde bulunan faili meçhul şahısların K.Ç. isimli şahsın aracına çarparak kaza süsü vermek sureti ile durdurulup başka bir araçtan inen polis yelekli ve silahlı şahıslar tarafından başına tabanca kabzası ile vurulmak sureti ile kasten yaralanması, silahla tehdit edilerek diğer araca bindirilip kaçırılması, götürüldüğü yerde bir başkasının alacağının tahsil edilmeye teşebbüs edilmesi ve hürriyetinden yoksun bırakılması olayı ile ilgili olarak Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda;
 
Manisa ilinde bir zeytin firmasında Türkiye Satış Koordinatörlüğü yapan müşteki K.Ç.’nin, Antalya'da ticari faaliyet gösteren 2 firmaya çek karşılığında zeytin satarak çekleri Zeytin Firmasına teslim ettiği,  bir süre sonra zeytin sattığı firmaların iflas göstermesi nedeniyle çalıştığı şirkete çeklerin karşılığının ödenmediği, çalıştığı firma yetkilileri olan H.G, E.G ve İ.G isimli şahısların, çeklerin karşılığını  müşteki K.Ç’den tahsil etmeye çalıştıkları, 3 ay önce çalıştıkları firmada çalışan H.Y isimli şahıs tarafından telefon ile tehdit edildiği ve bu tehdit ile ilgili Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
 
Şüphelilerin yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda, olayın azmettiricisi olan H.G ile müştekiyi telefonda tendit eden firma çalışanı H.Y ve eylemin içerisinde yer aldıkları tespit edilen O.Ç, İ.Ç, A.C.K, H.D, M.G ve A.Y isimli şahıslar, İstanbul, İzmir, Manisa ve Antalya'da yapılan eşzamanlı operasyonla yakalandı.
 
Yakalanan şüphelilerden O.Ç. ve oğlu İ.Ç.’nin müşterek kaldıkları ikamette yapılan aramada; olayda kullanılan 1 adet kuru sıkı tabir edilen gaz tabancası, 2 adet üzerinde MALİ ŞUBE POLİS ibaresi yazılı polis yeleği, 2 adet telsiz, 1 adet kelepçe ve anahtarı, içerisinde müşteki K.Ç.’ye ait kimlik ve adres bilgileri yazılı ajanda,  2 adet fosforlu yelek ele geçirildi, şüpheli A.C.K. isimli şahıstan yine olayda kullanılan 1 adet 9 mm çapında ruhsatsız tabanca ve bir adet boş şarjör ele geçirilerek el konuldu.
 
Şüphelilerden H.Y, İ.Ç ve A.Y ifadeleri alındıktan sonra Cumhuriyet Savcısı’nın talimatı ile serbest bırakıldı, diğer şüpheliler H.G, O.Ç, A.C.K, H.D ve M.G 24 Nisan günü sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.