Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Rusya Dostluk ve Kültür Derneği ve Akdeniz Üniversitesi iş birliğiyle Rusya’nın milli şairi ve yazarı M. Lermontov’un 200. doğum yıl dönümüne atfedilen II. Rusça Olimpiyatları Yabancı Diller Yüksekokulu’nda gerçekleştirildi.

Rus kültürünü ve dilini yaşatmak amacıyla düzenlenen II. Rusça Olimpiyatları’na, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Başkanlığı adına Bahar Yetkin, Akdeniz Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Mustafa Kınsız, Rusya Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Marina Sarokina, ASMEK eğitmenleri, kursiyerleri ve öğrenciler katıldı.

Rusça Olimpiyatları’nın açılış konuşmasını yapan Rusya Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Marina Sarokina, Rus kültürünü yaşatarak, Rus dilinin uluslararası yaygın bir dil olarak kullanılmasını amaçladıklarını belirtti. Bu tür etkinliklerle Türkiye ve Rusya ilişkilerinin güçlenmesini amaçladıklarını dile getiren Sarokina, desteklerinden dolayı Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi’ne teşekkürlerini iletti.

Başarılı olanlar Moskova’ya

Birinci turunun Antalya’da gerçekleştirildiği olimpiyatlarda öğrenciler 60 dakika süren sınava girdi. Bu sınavdan başarılı olan öğrenciler ikinci tur için 10 Aralık İstanbul’da sınava girecek. Başarılı olan öğrenciler Rusya’nın başkenti Moskova’ya gönderilerek Rus kültürünü tanıma fırsatını yakalayacak.