Sağlık Bakanlığı tarafından üniversiteler, okullar,  belediyeler ve kamu kurumlarında bisiklet kullanımını arttırmak amacıyla bisiklet dağıtmaya devam ediyor. 

Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında imzalanan “Fiziksel Aktivite İmkanlarının Geliştirilmesi İşbirliği Protokolü“ ile üniversite öğrencilerinin kullanımı için Antalya Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Murat Özdemir, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal ve diğer yöneticilerin katılımıyla Akdeniz Üniversitesi Kampüsünde 300 adet bisiklet dağıtımı yapıldı.   

Fiziksel hareketsizlik, dünyada ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında dördüncü sırada yer almaktadır (dünya genelindeki ölümlerin % 6’sı). Hareketsizlik yüzünden her yıl 3,2 milyon insan hayatını kaybetmektedir. Yeterince hareketli olmayan insanlar, tüm nedenlere dayalı mortalite açısından %20 ile %30 arası daha yüksek risk altındadır. Fazla kilo ve obezite; tansiyon, kolesterol ve trigliserit seviyeleri ile insülin direnci üzerinde olumsuz metabolik etkilere yol açar.

Fiziksel aktivite seviyelerinin artması için ülkelerin; bireyleri ve toplulukları aktif olmaları konusunda bilgilendirmeleri, motive etmeleri ve desteklemelerini hedef alan bir politika kombinasyonu geliştirmeleri ve uygulamaları gerekmektedir. Yürümenin, bisiklet sürmenin, spor yapmanın ve diğer dinlenme faaliyetlerinin erişilebilir ve güvenli olduğunu temin eden ulusal politikalar fiziksel aktiviteyi teşvik edebilir.