Edinilen bilgiye göre, Ankara'da yaşayan yük taşıma asansörü sahibi A.B., internet üzerinden satışa çıkardığı asansörü H.Ç.'ye 90 bin liraya sattığını fakat aynı asansörün kısa bir süre sonra 50 bin liraya satışa çıkarıldığını görünce durumdan şüphelendi. Kendisine verilen çekin sahte olduğunu fark eden A.B. durumu hemen Ankara Emniyet Müdürlüğüne bildirdi. 

Antalya Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri yaptıkları çalışmada A.B.'ye yük taşıma asansörü karşılığında verilen çekin sahte çek olduğunu belirledi.
 
Antalya Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri 90 bin liraya sahte çek karşılığında alınıp 50 bin liraya tekrar satışa çıkarılan asansöre alıcı oldu. Alıcı gibi buluşma noktasına giden ekipler, vincli taşıma asansörünü satmaya çalışan şüpheli S.Ç.'yi, sahte çeki veren H.Ç. ile bu çekleri temin eden M.T.'yi gözaltına aldı. Yük taşıma asansörüne el konulurken, 3 şüpheli emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildiler.

Editör: Haber Merkezi