Konyaaltı Belediyesi, 3. Saklıkent Kar Şenlikleri ve Kayak Yarışları için hazırlıklarını tamamladı. Pop müzik sanatçısı Buray’ın konser vereceği etkinlikler, yağlı güreş ve voleybol turnuvası ile devam edecek.

Konyaaltı Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Saklıkent Kar Şenlikleri ve Kayak Yarışları için tüm hazırlıklar tamamlandı. 11 Şubat Pazar günü Saklıkent Kayak Merkezi’nde düzenlenecek olan etkinlikler Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan ‘kar heykeli çalıştayı’yla başlayacak. Saat 13.00’te ise pop müziğin sevilen ismi Buray konser verecek.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Saklıkent Kayak Merkezi’nde düzenleyecekleri etkinliklerin kar heykeli çalıştayı ve kayak yarışlarıyla başlayacağını söyledi. Başkan Böcek, "Kar heykeli çalıştayında ortaya çıkacak olan eserler görsel olarak Saklıkent’in merkezinde sergilenecek. Gençlerimize de bu çalıştay ile heykel yapmanın teknikleri anlatılacak. Etkinliklerimiz arasında sevilen pop müzik sanatçısı Buray sahne alacak. Konser saat 13.00’te başlayacak. Bu yılki şenliklerimizde geçtiğimiz yıl çok beğenilen güreş müsabakası da gerçekleştirilecek. Aralarında başpehlivanlarımızın da bulunduğu lisanslı güreşçilerimiz karla kaplı meydanda güreş tutacak. Bununla birlikte etkinlikler arasında voleybol turnuvası da yer alacak" dedi.

Başkan Böcek, "Dünyanın hiçbir yerinde sahilde denize girip 35 dakika mesafe sonrası da kayak yapabileceğiniz bir yer yok. Antalya’da turizme katkı koyabilmek için bu tür etkinlikler yapıyoruz. Bu yıl üçüncüsünü yapacağımız etkinlikle Saklıkent’i ön plana çıkarmak istiyoruz. Saklıkent Kar Şenlikleri ve Kayak Yarışı, turizme ve esnafımıza katkı sağlayacaktır" diye konuştu.