Döşemealtı Belediyesi Gençlik Merkezi’ne Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit düşen Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta’nın isminin verilmesi, Meclis Üyeleri tarafından karara bağlandı.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç başkanlığında yapılan Şubat Ayı Olağan Meclis toplantısında Şehit Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta’nın isminin Gençlik Merkezine verilmesi görüşüldü. Başkan Genç, “Hepimizin bildiği üzere Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’de yürütülen Zeytin Dalı harekatının 4’ncü gününde Antalya’da yaşayan ve görev yapmış olan Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta şehit olmuştu. Kendisi de çok genç olan kardeşimizin isminin ilçemizin ilk Gençlik merkezinde yaşatılmasının doğru olacağına inanarak konuyu Meclis Gündemine taşıdık. Bu vesile ile tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Sözcüsü Ali Acır, Gençlik Merkezine şehidimizin isminin verilmesi konusunda komisyona havale edilmeden karar alınabileceğini söylemesi üzerine konu oylamaya sunuldu. Cumhuriyet Halk Partisi, AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partili Meclis üyeleri böyle bir karar almaktan büyük onur duyacaklarını söyleyerek destek verdiler.

Yaklaşık 6 dönüm arazi üzerine kurulan Döşemealtı’nın ilk Gençlik Merkezi, yarı olimpik açık ve kapalı yüzme havuzları, toplantı salonları, derslikler, soyunma odaları, sanat atölyeleri, gençlik lokali, idari ofisler ve açık otopark alanlarından oluşuyor. Kaba inşaatı ve çevre düzenlemesi biten iç düzenlemeleri devam eden Gençlik Merkezi birkaç ay içerisinde hizmet vermeye başlayacak.