Muratpaşa Belediyesi, Yaşlı Evlerinde işaret dili kursları başladı ve 1 aylık eğitimin ardından deneyimli ilçe sakinlerinden İşaret Dili Korosu oluşturdu. Koro, gençlik yıllarının hit şarkıları ‘Hayat Bayram Olsa’, ‘Sev Kardeşim’, ‘Neler Oluyor Hayatta’ elleriyle seslendirdi.  

Muratpaşa Belediyesi, bugün sayıları 3’e ulaşan Yaşlı Evlerinde, 15 Şubat’ta işaret dişi kurslarına başladı. “Geleceğe dair bir mesajınız olsun o da ellerinizle olsun” sloganıyla başlayan kurslara yaşları 55 ile 85 arasında değişen 60 deneyimli kent sakini katıldı. 

Feray Atalay'ın eğitmenliğinde eğitimlerde haftada 1 gün, 3 Yaşlı Evi’nde gerçekleştirilen kurslarda işaret dilini öğrenen deneyimli kent sakinlerinden bir de koro oluşturdu. Yaşlılar, 1 aylık eğitimin ardından gençlik yıllarının hit şarkıları ‘Hayat Bayram Olsa’, ‘Sev Kardeşim’, ‘Neler Oluyor Hayatta’ elleriyle söylemeye başladı.

Yaşlılardan oluşan Muratpaşa Belediyesi İşaret Dili Korosu, 18 Mart Cumartesi günü Falez 2 Parkı’nda bulunan Yaşlı Evi’nde sahne alacak. 18 – 25 Mart Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında düzenlenecek etkinliklerde elleriyle 1970’li yılların en sevilen parçalarını seslendirecek.