Çanakkale’de  33 ilden 368 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen Seyit Onbaşı Yıldızlar Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası'nda Antalya Denge Gençlik ve Spor Kulübü Derneği sporcusu Devran Kayra 77 kilo sikletinde şampiyon oldu.

Çanakkale Hasan Mevsuf Spor Salonunda gerçekleştirilen şampiyonada 33 ilden 251 erkek ve 117 bayan olmak üzere toplam 368 sporcu yarışıyor. Çanakkale’de 16 yıl sonra ilk defa Yıldızlar Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası müsabakaları yapılırken  Antalya Denge Gençlik ve Spor Kulübü Derneği sporcusu Devran Kayra 77 kilo sikletinde şampiyon oldu.

Geçmiş yıllarda bir yandan okuyarak diğer yandan kaportacıda çalışan Devran Kayra'nın Türkiye Şampiyonluğu da bulunuyor. Beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesi ile birlikte haltere başlayan Devran Kayra, haltere okulda boş kaldıkça okulun bodrum katında antrenman yapıyor ve yarışmalara hazırlanıyordu.

Antalya Denge Gençlik ve Spor Kulübü Dernek Başkanı İsmail Varol, 2017 yılında kurulmuş olmalarına karşın çeşitli branşlarda gelen birincilikler ile mutlu olduklarını söyledi. Varol, Antalya Denge Gençlik ve Spor Kulübü sporcularının da Milli Takım'da dereceler kazandığına işaret ederken "Bu başarılara bir yenisini de Çanakkale'de Devran Kayra kardeşimiz ekledi. İnanılırsa herşeyin başarılabileceğini gösterdikleri için tüm sporcu kardeşlerimize teşekkür ediyorum" dedi.