Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Antalya İl Müdürlüğünde, “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” semineri düzenlendi.

Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü hizmet binasında düzenlenen ve il müdürlüğü personelinin yoğun ilgi gösterdiği seminerin açılışında konuşan İl Müdürü Nejat Deniz, kadına yönelik şiddetin toplumsal bir sorun ve aynı zamanda kaygı verici bir durum olduğunu belirterek, toplumda farkındalık oluşturarak, bilgilendirme ve bilinçlendirmenin önemli olduğunu vurguladı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezinde görevli Sosyalog Semra Eksilmez seminerde, kadına yönelik şiddetin çeşitli nedenlerine, uygulanan şiddetin etkilerine, kadına yönelik şiddetin çocuklar üzerindeki etkilerine ve şiddetle mücadelenin önemi gibi konulara değindi.

Ayrıca, şiddetin türü ne olursa olsun, hiçbir şiddet çeşidinin olağan karşılanamayacağını dile getiren Eksilmez, yurt genelinde kadınların en fazla karşılaştığı şiddet türünün psikolojik şiddet olduğunu ve dünya genelinde 1.6 milyar kişinin şidddete mazur kaldığını belirtti.

Öte yandan, Antalya’daki kadın sığınma evlerinin doluluğundan bahseden Eksilmez, şiddetin sadece maruz kalan kişiyi değil, çocukları, aileyi ve en nihayetinde toplumu etkisi altına alarak toplumsal soruna dönüştüğünün altını çizdi.

Kadına yönelik şiddet ile mücadelede Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak, yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi veren Eksilmez, bu gibi durumlarda başvurulabilecek yasal yolları anlattı.