Muratpaşa Belediyesi, İngiliz şair, oyun yazarı William Shakespeare’in ölümünün 400’üncü yıldönümü dolayısıyla ilk kez Pera Müzesi’nde düzenlenen “Shakespeare Şarkıları” konserini Antalya’ya getiriyor.

İngilizcenin en büyük yazarı ve dünyanın en seçkin drama yazarı olarak kabul edilen Shakespeare’in ölümünün 400’üncü yıl dönümü anısına ilk kez Pera Müzesi’nde seyirciyle buluşan “Shakespeare Şarkıları” konseri Muratpaşa Belediyesi’yle Antalyalı sanatseverlerle buluşacak.

Shakespeare’in oyun ve sonelerinden derlenmiş bir performansın yer alacağı konser, tiyatro ve müzik birlikteliğinin çarpıcı bir örneğini sunuyor. Gösterinin tiyatro ayağında Ayşe Lebriz Berkem yer alırken dönemin müziği, viola da gambada Bülent Oral, lavta ve barok gitarda Diego Leveric’inve soprano Linet Şaul’un yorumlarında hayat buluyor.

Seyircilerinin “Tiyatronun, edebiyatın, felsefenin ve müziğin özünden ortaya bir Shakespeare balı yapılmış” diyerek anlattığı konser 24 Mart Cumartesi saat 20.00’de ücretsiz olarak Belediye Kültür Salonu’nda seyirciyle buluşacak.
Kaynak: iha