Antalya’da turistlerin nakit para ihtiyaçlarını karşıladıkları otel yakınında bulunan ATM’lere kart sıkıştırma düzenekleri takan ve ATM Güvenlik Kamerasını da bant ile kapatarak kendilerinin kayıt edilmesini engelleyerek işlem yapan turistin kartının sıkışması üzerine şahsı yönlendirerek tekrar şifresini girmesini sağlayan, bu şekilde şifreyi öğrenen, daha sonra sıkışan kartı hızlı bir şekilde çalıp kaçan ve bu şekilde çalınan kartlarla en yakın dükkânlardan maddiyatta pahalı kuyum malları satın alarak haksız kazanç elde eden şüpheli şahıslara yönelik Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda
Antalya’da  faaliyet gösteren kuyumcu dükkanında, yabancı uyruklu bir şahsa ait çalıntı kredi kartıyla yüksek işlemin yapıldığı tespit edilmesi üzerine, işyeri güvenlik kamerası kayıtlarında kartı kullanan şahsın, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz tarafından hakkında Banka veya Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması suçlarından işlem yapılan F.K. olduğu tespit edilmiştir.
 

Çalıntı kredi kartıyla ayrıca 23.11.2014 günü ilimizde ATM’de 5 işlem karşılığı 3.500 TL tutarlı nakit çekim işleminde kullanıldığı tespit edilmiş, ATM’lere ait güvenlik kameralarının incelenmesi sonucunda, para çeken şahsın aranma kaydı bulunan S. E. Olduğu tespit edilmiştir. 

Konu hakkında şüphelilerin yakalanmasına yönelik devam eden çalışmalarda, her iki şahıs Antalya’da  kullanmış oldukları oto içerisinde yakalanmış olup, şüphelilerden dükkan sahibini tehdit etmede kullandıkları 1 adet bıçak ile, ATM güvenlik kameralarına yapıştırdıkları çift taraflı yapışkan bant ele geçirilmiştir. 

Yakalanan 2 şüpheli haklarında hazırlanan tahkikat evrakları ile birlikte sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanmıştır.