Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Alanya ekipleri, 160 kişiden oluşan 80 ekiple Alanya'nın dört bir yanında hem sinekle mücadele hem koronavirüs önlemleri kapsamında dezenfekte çalışmalarını haftanın 7 günü aralıksız sürdürüyor.

EKİPLER SEFERBER

Sinekle mücadele ve larvasit çalışmaları kapsamında 10 ekip Alanya kırsalındaki 68 mahallede, 55 ekip de Alanya merkezi ve çevre mahallelerde vatandaşların yaz aylarında sivrisinek ve haşerelerden rahatsız olmaması için çalışıyor. Çalışmalar kapsamında binaların bodrumları, yağmur suyu ve kanalizasyon hatları, göletler, sulama ve yüzme havuzları, arıtma tesisleri kısacası sivrisineklerin üreyebileceği tüm yerler ilaçlanıyor.

DEZENFEKTE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Diğer yandan 30 kişiden oluşan 15 ekip ise Alanya'da koronavirüs önlemleri kapsamında dezenfekte çalışmaları da devam ediyor. Kaymakamlık, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Alanya'daki birimleri, hastaneler, sağlık ocakları, devlet kurumları, üniversiteye bağlı fakülteler,  toplu ulaşım araçları, otobüs durakları, öğrenci yurtları ve yoğunluğun fazla olduğu yerler, düzenli olarak dezenfekte ediliyor.