Sokak hayvanları için geliştirilen ve uygulanan tedavi teknikleri ile Türkiye’de ilk üç arasında yer alan Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi, sokakta çaresiz kalan hayvanlara da yardım eli uzatıyor. Son olarak su tahliye borusunda sıkışan ve ölüme terk edilen 4 yavru köpek, işte bu yardım eliyle yeniden annelerine kavuştular.
Hurma Mahallesi 206 Sokakta, su tahliye borusunda sıkışıp kalan 4 yavru köpek, Konyaaltı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Hasan Balık, Veteriner Hekim Nilay Vurkaç ve 5 kişiden oluşan ekip tarafından kurtarıldı. Çevre sakinlerin ihbarı üzerine olay yerine gelen ekip, Konyaaltı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nden getirtilen kepçe yardımıyla ilk olarak asfaltın kazılmasını sağladı. Saatler süren çalışmanın ardından su tahliye borusuna ulaşan Konyaaltı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Hasan Balık ve Veteriner Hekim Nilay Vurkaç, bir kablo yardımıyla yavru köpekleri oldukları yerden çıkarmayı başardı. 9 yavrusundan 4’ünün sıkıştıkları yerden kurtarılmasını bekleyen anne köpek ise günün sonunda sağ salim kurtarılan yavrularına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Anne köpek ve 9 yavru, genel tetkikleri yapılmak üzere Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüldü. 
Bu kurtarma çalışmasını yakından isleyen mahalleliler ise Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi ekibine, alkışlayarak teşekkür etti.

yavru köpeklere çaresizce ölüme terk edilen eğe  için çaresizce

“En tabi hak; yaşama hakkıdır” anlayışıyla 

Konyaaltı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, su borusunda sıkışan 4 köpek yavrusunu saatler süren bir operasyonla kurtardı. 
Hurma Mahallesi 206 sokakta 9 yavrulu bir köpeğin yavrularının su borusunu sıkıştığı ihbarını alan Konyaaltı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, hemen olaya müdahale etti. Su borusunda sıkışıp kalan yavrular, saatlerce kurtarılmayı bekledi. Fen İşleri Müdürlüğü’nden bir kepçe olay yerine gelerek, asfaltı kazdı. İki saat süren çalışma sonrasında yavru köpekler su borusundan çıkartıldı. Mahalleli yavru köpekleri kurtaran Konyaaltı Belediyesi ekiplerine teşekkür etti. Su borusuna sıkışan 4 yavru köpek, kurtarılarak annelerine kavuştu. 
9 yavrusu ile köpek daha sonra Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürülerek tedavi altına alındı. Kurtarılan köpek ve yavruları bir süre Rehabilitasyon Merkezi’nde gözetim altında tutulacak.