Son zamanlarda "Kadına şiddet" söylemlerinin çok sık kullanılmasıyla konunun bayağılaştırıldığına dikkat çeken kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde destanlaşan kahramanlıklarıyla Türk tarihine adını yazdıran Türk kadınlarını andı ve anlattı.
 
Ankara'da Ülkü Ocakları'nın düzenlemiş olduğu Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katıldığı için il dışında olan Ülkü Ocakları Antalya İl Başkanı Av. Emrah Taşkın programa katılamadı. 

Kadına şiddeti değil kadına saygıyı anlatmanın önemine değinen Antalya Ülkü Ocakları Bayanlar Birimi Eğitim Masası Başkanı, "Tarihimiz kahraman Türk kadınlarıyla dolu" diyerek semineri şu ana başlıklar altında sürdürdü:
- Dünden bugüne Türk-İslam dünyasında kadının yeri.
- Ortaçağ Avrupası ve Türk-İslam dünyasındaki kadın profillerinin karşılaştırılması.

- Arap geleneğindeki cahiliyye ve feminizm arasında sıkışmış kadınlara 3. yol ve Ülkücü bakış.

- Ülkücüler için kadınlar ne ifade ediyor?

- 5 perspektiften Türk-- İslam dünyasının kahraman kadınları.

- Tomris Hatun , Hz. Nesibe, Nayman Ana, Banu Çicek, Nene Hatun ile Kurtuluş Savaşındaki 9 kahraman kadın; Rabia Kadir, Azerbaycan Millî Meclisi'nin 3. dönem Milletvekili olan Ganire Paşayeva ve TBMM Başkanvekili ve Türkiye-Çin Parlamentolararası Dostluk Grubu Üyesi Meral Akşener anlatıldı.

- Son olarak Özgecan Aslan cinayetine değindikten sonra Kapalıyol'da kadınlara karanfil dağıtımıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlama etkinliği sona erdi.