Halk sağlığının korunması, sofraların sağlıklı yiyecekle buluşması amacı doğrultusunda Konyaaltı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, gıda üretim, pasta, kadayıf ve tatlı üretimi yapan imalathaneler ile satış noktalarına yönelik denetimlerini sürdürüyor. Ekipler denetimlerini özellikle vatandaşların bayram alışverişlerinde yoğun olarak tercih ettiği iş yerlerinde yoğunlaştırdı.

TATLICILAR MERCEK ALTINDA
Denetimlerde tatlı üretim noktaları başta olmak üzere gıda üretim, depolama ve satış noktaları, temizlik ve hijyen koşulları, personelin kişisel bakımı, gramaj, son kullanım tarihi ve saklama koşulları açısından titiz bir denetimden geçirildi. Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, yaptığı açıklamada zabıta ekiplerinin bayram dolayısıyla ilçede faaliyet gösteren fırın, pastane, tatlı imalatı ve satışı yapan işyerlerini mercek altına aldığını söyledi.

DENETİMLER HALKIMIZIN SAĞLIĞI İÇİN
Zabıta ekipleri tarafından gerçekleştirilen gıda denetim ve kontrol hizmetlerinde tüketici sağlığının korunması, işyeri ve ürünlerin hijyen durumu, ürünlerin son kullanım tarihlerinin de incelendiğini anlatan Başkan Semih Esen, "Vatandaşlarımızın bayram öncesinde güven içinde alışverişlerini yapmalarını istiyoruz. Denetimlerde, pasta, tatlı, baklava, çikolata, şeker, lokum gibi gıda imalatı yapan veya bunları satan iş yerlerinin denetimine ağırlık veriliyor. Kurallara uyan işyerlerine teşekkür edilirken, kurallara uymayan üreticiler ise uyarılıp, cezai işlem yapılıyor. Ekiplerimizin denetimleri bayram öncesinde olduğu gibi, bayram süresince de devam edecek" dedi.