Antalya Büyükşehir Belediyesi "özgürlüğe çevir" sloganıyla tekerlekli sandalye yarışı düzenledi. 5 ayrı kategoride 57 sporcunun ter döktüğü yarış heyecanlı görüntülere sahne oldu. Yarışı baştan sona takip eden Başkan Akaydın sporcularla yakından ilgilendi. Oyuncu ve dans sanatçısı Hasan Yalnızoğlu da sporculara destek verenler arasındaydı.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığında tarafından bu yıl birincisi düzenlenen ve önümüzdeki yıllarda geliştirilerek devam etmesi planlanan tekerlekli sandalye yarışı, engelli vatandaşlara güzel anlar yaşattı.  Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın yarış öncesinde engeli sporcu ve aileleri ile yakından ilgilenerek başarışlar diledi.

AKAYDIN EMPATİ YARIŞI YAPTI

Yarışlar öncesinde engelli vatandaşların sorunlarına dikkat çekmek amacıyla protokol üyelerinin katılımıyla bir gösteri yarışı düzenlendi. Antalya Büyükşehir belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın ve oyuncu ve dans sanatçısı Hasan Yalnızoğlu’nun da aralarında bulunduğu protokol üyeleri tekerlekli sandalyelere binerek empati yarışı yaptı.  Yarışı geçtiğimiz sene survivor da yarışan Hasan Yalnızoğlu kazandı.

BU YARIŞ ANTALYA’YA YAKIŞTI

Etkinlikte konuşan Akaydın, Antalya’da bu tarz bir yarışın ilk kez gerçekleştiğini söyleyerek, “Dünyada uygar çağdaş bir kentin tamamlanması için engelli ve yaşlılara öncelik ve özen gösterilmesi, hayatın onlar için kolaylaştırılması lazım. Bu yarışı önümüzdeki sene daha da geliştirerek sürdürmek istiyoruz. Bu yarış Antalya’ya yakıştı” dedi.

MÜTHİŞ MÜCADELE

Etkinliğe Konyaaltı Caddesi üzerinde düzenlenen gerçek yarışlarla devam edildi.  1 kilometre olarak belirlenen etapta 9’u bayan olmak üzere 57 sporcu 5 ayrı kategoride ter döktü. Oldukça renkli görüntülere sahne olan yarışlarda etabı bitirmekte zorlanan sporculara vatandaşlar büyük destek verdi.  Yarış sonunda bayanlarda Lütfiye Gezen birinci olurken, A kategorisinde Yusuf Çoban, B kategorisinde Faruk Öztürk, C kategorisinde Memiş Demiraslan, D kategorisinde Turgay Çoraklıoğlu, birinciliğe uzandı.


ÖDÜLLERİ BİLGİSAYAR

Yarışma sonrasında her katılımcı sertifika ve madalyanın yanı sıra 5 ayrı kategoride derece alan sporculardan birinciye laptop, ikinciye cep telefonu ve üçüncüye tablet bilgisayar verildi. Sporcular ödüllerini CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, CHP İl Başkanı Devrim Kök ve Hasan Yalnızoğlu’un elinden aldı.