Muratpaşa Belediyesi Başkanı Ümit Uysal, ardıç ağacı meyvesi yağının kanser tedavisinde etkisini araştıran çalışmalarıyla TÜBİTAK Ortaöğretim Araştırma Projeleri Yarışması’nda Türkiye 1’incisi olan Antalya TED Koleji öğrencilerine Atatürk’ün büyük eseri Nutuk ve Dünya klasiklerinden oluşan bir kitap seti hediye etti.

Antalya TED Koleji öğrencileri Ceren Apalı ve Mehmet Can Dursunöğretmenleri Nihal Kuzu’nun danışmanlığında “Su buharı distulasyonu yöntemiyle elde edilen ardıç ağacı meyvesi yağının epidermoidve akciğer kanseri hücreleri üzerine sitotoksik etkisinin araştırılması” başlıklı çalışmasıyla TÜBİTAK Ortaöğretim Araştırma Projeleri Yarışması’nda biyoloji dalında Türkiye 1’incisi oldu.

Ardıç ağacı meyvesi yağının kanserli hücreler üzerinde tedavi edici etkisin bulan öğrencileri Muratpaşa Belediyesi’nde ağırlayan Başkan Uysal, başarılarından dolayı Antalya TED Koleji’ni ve öğrencileri kutladı.

‘EĞİTİM SİSTEMİ BÖYLE OLMALI’

Kent yöneticilerinin bu tip başarıları teşvik etmesi gerektiğini dile getiren Başkan Uysal, “Mehmet ve Ceren çok ciddi bir başarı elde etti. Ardıç ağacı meyvesinin yağını almışlar kanserli hücrelere uygulamışlar vehastalıklı hücreleri yok ettiğini görmüşler.Düşünebiliyormusunuz, lise çağında neler yapılabiliyor” diye konuştu. Türkiye genelinde eğitim sisteminin de perspektifinin bu olması gerektiğinin altını çizen Başkan Uysal, “Her iki öğrencimiz de müthiş bir örnek. Antalya, Muratpaşa olarak onlarla gurur duyuyoruz” dedi.

NUTUK VE KLASİKLERİ HEDİYE ETTİ

Öğrencileri tebrik eden Başkan Uysal, Antalya TED Kolejinin başarılı öğrencilerine Atatürk’ün büyük eseri Nutuk ve Dünya klasiklerinden oluşan bir kitap seti hediye etti.