Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Turizm Fakültesi öğrencilerinin turizm sektöründeki işletmelerle tanışma, staj ve iş başvurularında bulunma fırsatı oluşturacakları “Turizmde Kariyer Günü” etkinlikleri düzenlendi.

Sektörün önde gelen firmalarıyla Turizm Fakültesi öğrencilerini buluşturan etkinlik kapsamında “Akademik Bakış Açısıyla Turizm Sektörü - Üniversite İşbirliğinin Değerlendirilmesi” adlı panel düzenlendi. Turizm Fakültesi Nuri Özaltın Konferans Salonu’nda düzenlenen panele moderatör olarak Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beykan Çizel katılırken, konuşmacı olarak, Turizm Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Bahattin Özdemir, Prof. Dr. Burhan Varkıvanç, Doç. Dr. Yusuf Yılmaz ve Yrd. Doç. Dr. Ece Ömüriş katıldı.

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beykan Çizel, panelin öğrenciyle sektörü buluşturma açısından önemli olduğunu söyledi. Çizel, “Her yıl düzenlediğimiz bu etkinlikle turizm sektörüne okulumuzdaki bölümlerimizin faaliyetleri, misyonları ve öncelikleriyle ilgili kendimizi tanıtma fırsatı buluyoruz. Öğrencilerimize de staj ve iş bağlantıları yapmaları açısından imkan sunuyoruz” dedi.

Turizm sektöründe yer alan firmaların stantlarının bulunduğu ve öğrencilerle bilgi alışverişinin yapıldığı Turizmde Kariyer Günü etkinlikleri, Yılın En İyi Otel İşletmesi ve Seyahat Acentesi Turizm Öğrencileri Ödülleri’nin verildiği törenle son buldu.