AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
"Türkiye seçim havasına girdi"
Türkiye'nin yerel seçim havasına girmeye başladığını ve tüm siyasi partilerin bu konuda hummalı faaliyet içinde olduğuna dikkati çeken Çelik, "Her zaman en hazırlıklı ve düzenli çalışan parti şüphesiz ki AK Parti'dir" diye konuştu.
"Yerel seçimlerde aday adayı olacakların başvuru tarihlerini toplantıda aldıkları kararla 1 Ekim-1 Kasım olarak" belirlediklerini ifade eden Çelik, parti olarak yaptırdıkları bazı kamuoyu araştırmalarından da örnekler verdi.
Anketlerde Ak Parti yüzde 50'nin üzerinde
6-12 Eylül'de yaptırdıkları kamuoyu araştırmasına göre bügün seçim olsa AK Parti'nin  yüzde 50.6, CHP'nin yüzde 24.1, MHP'nin yüzde 14.3, BDP'nin yüzde 7.1 diğerlerinin ise yüzde 3.9 oy alacağını dile getiren Çelik, "Bütün bu kamuoyu araştırmalarındaki ortak payda şudur: AK Parti (yüzde) 50-52, CHP 23-25, MHP 12-14, BDP 6-7 arasında görünmektedir" diye konuştu. Çelik, bu araştırmaların geniş denek kitlesinin üzerinde yapıldığını da vurguladı.